Skromnost za obstanek

V tretjem primorskem košarkarskem drugoligašu KK Portorož si z novim trenerjem Predragom Mušickim (zamenjal je Konstantina Subotića) želijo mirne sezone, čeprav se zavedajo, da sodijo med ekipe, ki se bodo borile za obstanek.

Predsednik Branko Cvetičanin (levo) in lanski prvi trener Tomo Kraševec. Portorož so lani vodili trije 
trenerji (začasno Denis Nusdorfer in nato Konstantin Subotić). Foto: Zdravko Primožič/FPA
Predsednik Branko Cvetičanin (levo) in lanski prvi trener Tomo Kraševec. Portorož so lani vodili trije trenerji (začasno Denis Nusdorfer in nato Konstantin Subotić). Foto: Zdravko Primožič/FPA

PORTOROŽ > Lani se je edini istrski predstavnik v drugi SKL deloma zanašal (tudi) na pomoč koprske Sixt Primorske, letos pa je v drugoligaškem “divjem zahodu,” ki vedno prinaša tudi kakšno “drvarsko” gostovanje, bolj ali manj prepuščen sebi. Moštvo je sestavljeno skoraj izključno iz domačih fantov, ki lucijsko dvorano poznajo od malih nog, edini pravi forešt pa je Američan Timothy Robert Cole, katerega je v deželo evropskih prvakov zaneslo iz Trsta, po zatrjevanju posvečenih pa lahko z dobrima dvema metroma ponudi izjemne atletske sposobnosti. V klubu se trudijo, da bi ga registrirali še pred uvodnim gostovanjem v Hrastniku, v najslabšem primeru pa se bo predstavil na prvi domači tekmi s Troti 13. oktobra.

Veliko sprememb

Nekaj višine in mišic bo skušal dodati tudi povratnik Matija Radanović, ki je lani nastopal za Terme Olimia, preverjeni kader pa je med starimi prijatelji seveda vedno dobrodošel. Ker s 23 leti sodi med bolj izkušene, je najbrž jasno, da Portorož ne more zmagovati rutinsko, čeprav se je v matični klub vrnil tudi nekdanji veliki talent Jaka Drenik, ki je z 29 leti sploh najstarejši v moštvu in bo skrbel za razumno dozo zdrave pameti, po čemer je od nekdaj slovel. “Prav veliko si ne moremo privoščiti in trenutno je položaj pač takšen, da v Portorožu nihče ne bo obogatel s košarko, a hkrati tudi vidim skupino igralcev, ki se želi dokazovati. Vsi skupaj zaupamo trenerju in celotnemu moštvu, zato sem prepričan, da bomo dobro branili čast portoroške košarke, vendar želimo ostati skromni ter govoriti predvsem na igrišču. Če ne drugega, lahko obljubimo srčno igro na vsakem srečanju, pripravili pa smo tudi nekaj novosti za gledalce, s katerimi želimo povečati prepoznavnost kluba. Skratka, z obstankom in prijetnim vzdušjem v domači dvorani bi bili zelo zadovoljni,” pravi predsednik kluba Branko Cvetičanin.

Članska ekipa KK Portorož

> Odšli so: Rafael Baldassi, Leon Antonič, Luka Cvetičanin, Erik Goja, Andraž Grgič, Keni Hvalec, Alen Katonar, Adin Kavgić, Nejc Lah, Martin in Jurij Pišot, Vasja Sergej Ogrinc, Vadim Prokopenko, Luka Rožanc, Max Adam Starman, David Vac.

> Letošnja ekipa: Timoty Robert Cole, Marko Zaro, Enej Miklavčič, Žiga Bahor, Jaka Drenik, Martin Plahuta, Jernej Sabadin, Teo Matej Klepač, Leonard Pegan, Aleks Cvetičanin, Matija Radanovič, Filip Pačarić, Marko Jovanovič.

Majhen bazen igralcev

V primerjavi z lansko sezono bodo Portorožani pogrešali predvsem Vadima Prokopenka in Luko Rožanca, zato pa se bo ob mladi ekipi lokalnih fantov zelo domače počutil srbski trener Predrag Mušicki, ki takšne razmere pozna iz rojstnega Šabca (zadnja leta je deloval v Turčiji). V domovini je vzgojil kar nekaj cenjenih imen (Aleksandar Rašić, Nikola Vasić, Oliver Stević, Đorđe Lelić ...), sicer pa uživa v delu z mladimi.

Cvetičanin si ne dela utvar: “Naš cilj je obstanek in če bi ga dosegli brez večjih stresov, bi bil zelo zadovoljen. Po moji oceni se bo liga razdelila na kakovostni polovici, ko se bo pet ali šest ekip borilo za vrh, vsi ostali pa bomo govorili o bonusu, če bomo ujeli točke proti kateremu od njih. Imamo mlado ekipo večinoma domačih fantov, kar je posledica majhnega bazena, iz katerega črpamo, vendar zaradi tega ne jočemo.”


Najbolj brano