Lucijski park Sonce je od danes v celoti v občinski lasti

Župan Peter Bossman in direktor Marine Portorož Sebastjan Selan sta danes podpisala menjalno pogodbo, na podlagi katere je Občina Piran pridobila v last celotno zemljišče na območju parka Sonce in koncesijsko pogodbo za upravljanje pristanišča v portoroški marini.

Ureditev lastništva parka Sonce je terjala mediacijo med Občino 
Piran in Marino Portorož. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Ureditev lastništva parka Sonce je terjala mediacijo med Občino Piran in Marino Portorož. Foto: Zdravko Primožič/FPA

LUCIJA > Do ureditve lastništva sta občina in Marina Portorož prišli po zahtevnem postopku mediacije, predlog ureditve razmerij pa je sredi julija potrdili tudi piranski občinski svet. “Današnji podpis obeh pogodb je rezultat konstruktivnih pogovorov in trdih pogajanj, v okviru katerih je Občina Piran uspela zaščititi javni interes, Marini Portorož pa omogočiti nadaljnji razvoj,” je z razpletom zadovoljen Bossman.

Lastništvo celotnega območja parka občini omogoča tudi začetek gradnje novega zdravstvenega doma v Luciji. Ob tem je zagotovila javno rabo ceste in sprehajalne poti znotraj kompleksa marine, ta pa se bo lahko lotila projekta Termalna riviera, ki ga občina odločno podpira. Iz občinske uprave so še sporočili, da dogovor predvideva tudi možnost razširitve marine, vendar pa bo v tem primeru občina prevzela upravljanje kanala Fazan.


Najbolj brano