Lokomotiva je avto potiskala pred sabo

Včeraj zjutraj je močno počilo v Prvačini. Ob 8.21 sta na nezavarovanem železniškem prehodu trčila tovorna lokomotiva in avto, ki ga je vozil 33-letnik iz Renč. Ta se je v nesreči huje poškodoval, iz vozila so ga rešili gasilci. Reševalci so ga najprej odpeljali v šempetrsko bolnišnico, nato pa s helikopterjem v ljubljanski klinični center.

Lokomotiva je  po trčenju avtomobil  potiskala  naprej še približno 60 metrov, nato pa ga je  odbilo desno pod železniško progo. Foto: Gasilska enota Nova Gorica
Lokomotiva je po trčenju avtomobil potiskala naprej še približno 60 metrov, nato pa ga je odbilo desno pod železniško progo. Foto: Gasilska enota Nova Gorica

PRVAČINA > Za 33-letnega Renčana, voznika avtomobila hyundai tucson srebrne barve, se včerajšnji dan ni začel po načrtih. Ob 8.21 uri je namreč v hyundai na nezavarovanem železniškem prehodu pri Prvačini (predel Podfrata) trčila tovorna lokomotiva. Na kraj nesreče so takoj prihiteli novogoriški reševalci, gasilci in policisti.

Prometni policisti so med drugim ugotovili, da je 33-letni voznik avtomobila peljal po lokalni cesti od križišča regionalne ceste proti predelu Podfrata čez nezavarovan prehod čez železniško progo. Pri tem ni upošteval pravil prednosti in je progo z vozilom prečkal, ne da bi se prej prepričal, ali po tirih prihaja vlak. V tistem trenutku je iz njegove desne strani iz smeri Sežane pripeljala tovorna lokomotiva, ki jo je vozil 53-letni strojevodja, ob njem pa je bil še 52-letni pomočnik. Vlak je s sprednjim delom trčil v desni bok avtomobila tako močno, da ga je lokomotiva po trčenju potiskala naprej še približno 60 metrov, nato pa je osebno vozilo odbilo desno pod železniško progo, kjer se je ustavilo v jarku.

Avtomobilska pločevina je bila po nesreči popolnoma zmaličena, lokomotiva pa se je na tirih zaustavila po slabih 105 metrih od mesta trka. 33-letni voznik avtomobila iz Renč je po nesreči hudo poškodovan ostal ukleščen v vozilu. Novogoriški poklicni gasilci so ga s tehničnim posegom rešili iz vozila. S hidravličnim razpiralom so odstranili vrata in del strehe vozila ter poškodovanca predali reševalcem. Ti so ga zaradi suma zloma medenice in poškodb glave takoj zdravniško oskrbeli in ga z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, od koder so ga nato z vojaškim helikopterjem v spremstvu zdravniške ekipe odpeljali v ljubljanski klinični center.

Policisti so o nesreči obvestili tudi preiskovalnega sodnika novogoriškega okrožnega sodišča in novogoriško tožilstvo. Prometni policisti pa bodo 33-letnemu povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog in poročilo o nesreči poslali na tožilstvo v Novi Gorici.


Najbolj brano