Udarec kesona je bil usoden za 71-letnega Idrijčana

Včeraj nekaj minut pred poldnevom se je v Idriji na deponiji Ljubevč zgodila tragična nesreča. 71-letni domačin je s svojim manjšim tovornim vozilom tja pripeljal kosovne odpadke. Med stresanjem se je keson sprostil in spustil ter domačina udaril v glavo. Ta je zaradi poškodb umrl na kraju nesreče.

Fotografija je simbolična. Foto: Alenka Penjak
Fotografija je simbolična. Foto: Alenka Penjak

IDRIJA > Proti zbirnemu centru Ljubevč v Idriji so včeraj okoli poldneva hiteli policisti, reševalci in gasilci. Po prvih ugotovitvah preiskovalcev se je nesreča zgodila ob 11.55, ko je 71-letni domačin s svojega manjšega tovornega vozila stresal kosovne odpadke.

Idrijčan je stal med kabino in tovornim prostorom (kesonom), iz za zdaj še neznanega vzroka se je keson nenadoma sprostil in posledično spustil, pri tem pa lastnika tako močno udaril v glavo, da je ta na kraju nesreče podlegel poškodbam.

Reševalci so skušali domačina še oživljati, a žal neuspešno. Idrijski prostovoljni gasilci so s tehničnim posegom omogočili dostop do pokojne osebe, ki jo je nato prevzela pogrebna služba.

Policisti so o tragičnem dogodku obvestili preiskovalnega sodnika novogoriškega okrožnega sodišča in novogoriško tožilstvo.

71-letni moški se je okoli 11.30 s svojim tovornim vozilom pripeljal na omenjeno deponijo in nekaj minut zatem z vozilom zapeljal na oddelek za odlaganje gradbenega materiala ter začel z raztovarjanjem gradbenega odpadnega materiala (gradbene ruševine, stavbno pohištvo) s tovornega vozila. Ocenjena teža materiala je med 4,5 in 5 ton, so sporočili iz novogoriške policijske uprave.

Voznik je omenjeni material s tovornega vozila raztovarjal s hidravličnim dviganjem kesona spredaj, tako da se je odpadni material stresal zadaj za vozilom. Med raztovarjanjem je 71-letnik odšel iz kabine tovornjaka do prostora med kabino vozila in delno dvignjenim kesonom. Do tragične nesreče pa je prišlo v trenutku, ko se je keson tovornjaka začel nepričakovano in nenadzorovano spuščati ter zadel 71-letnika . Ta je umrl na kraju nesreče zaradi hudih poškodb glave.

Kmalu zatem je ponesrečenca našel občan, ki je takoj na pomoč poklical policiste in reševalce. Zdravnik je na kraju lahko le potrdil smrt moškega in odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.


Najbolj brano