Gorica se je reševala

Pozitiven niz v prvi slovenski nogometni ligi se nadaljuje tako za Gorico kot Celje. Z remijem 1:1 so bili naposled bolj zadovoljni v taboru Novogoričanov, ki so že v uvodnih minutah morali v rezultatski lov za tekmecem, v nadaljevanju pa so se nekajkrat rešili iz kočljivih položajev.

Ni prehoda za Celjane je nazorno pokazal novogoriški branilec 
Tine Kavčič (številka 23).  Foto: Leo Caharija
Ni prehoda za Celjane je nazorno pokazal novogoriški branilec Tine Kavčič (številka 23).  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Novogoričani in Celjani so se tako kot v prvi četrtini sezone razšli z neodločenim izidom, izbranci Dušana Kosića pa so obžalovali razplet dvoboja že doma, kjer so vodili z 2:0. Celjski trener včeraj spet ni imel razloga za slavje v športnem parku, čeprav je moral njegov dobri znanec Miran Srebrnič zaradi kazni dvoboj napeto spremljati s tribune namesto na klopi.

“Bili smo boljši, a sreča ni bila naš zaveznik. Proti neugodnemu tekmecu, ki preži na svoje priložnosti, smo odigrali res dobro tekmo,” je povedal trener Celjanov, ki so hitro dosegli želeno. Desno stran novogoriške obrambe sta z dvojno podajo izigrala Jakob Novak in Rudi Požeg Vancaš, ki je zadel še na tretji prvenstveni tekmi zapored in potrdil sloves najnevarnejšega celjskega nogometaša.

Gorica : Celja 1:1 (1:1)

Športni park, gledalcev 300 sodnik Sagrković (Vrhnika) 6. Strelca - 0:1 Požeg Vancaš (9), 1:1 Grudina (24).

Gorica: Štrukelj 6,5, M. Kavčič 6, Oršolić 6, T. Kavčič 6, Tomiček 6, Curk 6, Kolenc 6 (od 72. Gulič -), Osuji 6, Grudina 6,5, Kotnik 6 (od 67. Jermol 6), Filipović 6 (od 80. Smajlagić -).Celje: Rozman 6, Zaletel 6, Travner 6, Džinić 6, Andrejašič 6, Cvek 6, Pišek 6, Novak 6,5 (od 90. Benedičič -), D. Štraus 6 (od 46. Kerin 6), Požeg Vancaš 6,5, Ibišević 6 (od 75. Vizinger -). Trener: Dušan Kosić.

Rumeni kartoni: Grudina, Kolenc, Jermol, Smajlagić; Pišek, Ibišević, Travner.

Novogoriški začetek tekme torej ni bil posebej obetaven, a tega smo v letošnji sezoni že vajeni. Odziv je bil bistveno boljši. Na izenačenje ni bilo treba dolgo čakati. Matteo Tomiček je poslal dolg0 žogo v kazenski prostor, kjer jo je Andrej Kotnik dal na pladenj Roku Grudini, ki je pritekel iz ozadja in dosegel svoj prvi zadetek v novi sezoni. Čvrst člen zvezne vrste je eden od posameznikov, ki je črpal koristi iz spremembe igralnega sistema. “Imam nekoliko bolj napadalno vlogo in tudi več svobode v igri,” je povedal Grudina, okrog katerega so se vrteli vsi ključni trenutki tekme. Še pred odmorom je po dvoboju z Žanom Zaletelom obležal v kazenskem prostoru gostov. Dotik je vsekakor bil, a ga je sodnik Asmir Sagrković ocenil kot zaigran padec in kaznoval z rumenim kartonom. V nadaljevanju pa je Grudina še nespretno posredoval pred svojim golom, žoga pa je zadela okvir vrat. “Hotel sem jo izbiti v kot, a me je slabo igrišče prevaralo, za enajstmetrovko pa mi je sodnik odvrnil, da sem padel z zamikom,” je povedal eden vidnejših domačih akterjev.

Drugi je bil vratar Januš Štrukelj, ki je bil v drugem polčasu na pravem mestu ob poskusih gostov. “Tekma z Olimpijo nas je pošteno izčrpala. Želeli smo si zmage, a nam je zmanjkalo svežine. Za nami je peta tekma v 14 dneh, pa tudi Celjanom dobro teče žoga. Z razpletom smo zadovoljni,” je povedal eden od Srebrničevih pomočnikov Saša Kolman.


Najbolj brano