5000 prijav za 307 zaposlitev v Luki

V Luki so prejeli več kot 5000 prijav na razpis za 307 neposrednih zaposlitev na 13 delovnih mest v podjetju. Zdaj bodo na vrsti preverjanja prijav, nove delavce bodo po napovedih zaposlili z novim letom. Kadrovska služba mora tako vsak delovni dan do novega leta preveriti več kot 80 prijav.

Zdaj je na vrsti obsežno delo za kadrovsko službo Luke Koper, tako 
da bodo dejansko začeli zaposlovati z novim letom. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Zdaj je na vrsti obsežno delo za kadrovsko službo Luke Koper, tako da bodo dejansko začeli zaposlovati z novim letom. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > V Luki opozarjajo, da se je večina kandidatov prijavila na več delovnih mest hkrati, tako da je dejanskih prijav manj kot 5000. Koliko je dejanskih različnih prijaviteljev, danes še niso vedeli, saj so dobili še zadnje prijave po pošti. Glavnino prijav so sicer zbirali kar po elektronski pošti.

Zdaj je na vrsti obsežno delo za kadrovsko službo, tako da bodo dejansko začeli zaposlovati z novim letom. “Upoštevati je treba veliko število prijav, obdelavo teh, izvedbo razgovorov, zdravniških pregledov in uvedbo v delo ...” so našteli.

V prihodnjih tednih bo podjetje objavilo tudi dva javna natečaja za izbor zaposlitvenih agencij, prek katerih bo v Luki delalo še 350 delavcev, in za izbor zunanjih pogodbenih podjetij, katerim nameravajo prepustiti predvsem prevažanje vozil na avtomobilskem terminalu ter polnjenje in praznjenje kontejnerjev.

V Luki ob tem poudarjajo: “Strategijo so preverili zunanji strokovnjaki, z njo je družba seznanila pristojne državne organe, predvsem pa je model usklajen z vsemi deležniki, ki lahko vplivajo na njeno uspešno izvedbo.”


Komentar novinarja

Katja Gleščič

Luški eksperiment

Došao sam da zaradim, a ne da radim*. Tudi takšen stavek lahko izbrskamo v zapisanih spominih Danila Petrinje, očeta Luke Koper. Sega pa v obdobje neposredno po odprtju železniške proge Koper-Prešnica konec leta 1967, ko se je tako skokovito povečal promet, da so morali v Luki na hitro podvojiti število zaposlenih. In so ob tem ugotavljali tudi to, da je z množico novih ljudi - od katerih so nekateri šefom kar v brk povedali, da so *prišli v Koper zaslužit, ne pa delat - padel začetni delovni polet....

Preberi več

Najbolj brano