Avto požrli plameni

Petčlanska nemška družina je uspela iz gorečega avta rešiti vso prtljago in ostale predmete, nato pa je močna burja pripomogla, da so belega beemveja plameni v nekaj minutah uničili v celoti. Gasilci so le pogasili goreče ostanke avta.

Burja je ogenj razpihala naravnost v notranjost avtomobila. Foto: PGD Materija
Burja je ogenj razpihala naravnost v notranjost avtomobila. Foto: PGD Materija

KASTELEC > Za novo zaporo primorske avtoceste je v soboto nekaj minut pred deseto uro dopoldne poskrbela nemška družina, ki se je vračala s počitnic v hrvaški Istri. Med vožnjo od viadukta Črni Kal proti predoru Kastelec se jim je začelo izpod pokrova motorja njihovega belega beemvejevega karavana močno kaditi, vendar so vseeno zapeljali v predor in iz njega. Približno dva kilometra od predora proti Kozini pa so spoznali, da ne bo šlo več daleč, zato je 49-letni voznik avto ustavil.

Preden so plameni švignili iz motorja v notranjost avta so iz avta rešili vso prtljago in druge predmete, nato pa so se umaknili na varno in nekaj minut do prihoda gasilcev le nemočno opazovali, kako plameni požirajo avto. Na kraj so prvi prihiteli gasilci koprske brigade, ki so požar pogasili v nekaj minutah, vendar je bilo za nemški avto takrat že prepozno. Kmalu za njimi so na pomoč prihiteli tudi gasilci iz Materije. Skupno je prihitelo na pomoč šest gasilcev koprske brigade in osem matarskega društva.

Nihče od petih potnikov v avtu ob tem ni bil poškodovan, zaradi gašenja pa je bila avtocesta proti Kozini nekaj časa popolnoma zaprta.


Najbolj brano