Nedelja za buče in domače jedi

Krompir v zevnci, bela polenta z ocvirki in jetranco, šnite z vinom, kolerada, ješperenj, ajmoht, prežganka, okisan fižol z jajci, jota, fižolovka, štruklji, štrudli, miške. Vse to bodo jutri od 15. ure v Pivki ponujali domačini na prireditvi Okusi Pivških jezer.

Okusi Pivških jezer ponujajo dobrote, kot so  krompir v zevnci, bela 
polenta z ocvirki in jetranco, šnite z vinom, kolerada,  ajmoht, 
prežganka, okisan fižol z jajci ...   Foto: Helena Race
Okusi Pivških jezer ponujajo dobrote, kot so krompir v zevnci, bela polenta z ocvirki in jetranco, šnite z vinom, kolerada, ajmoht, prežganka, okisan fižol z jajci ...  Foto: Helena Race

PIVKA, HARIJE > V Harijah pa bo jutrišnja Bućjada tudi v znamenju “likofa” in “forjštu”. Ob 16. uri jih bo obiskala cesarica Marija Terezija, ki bo z obiskovalci poskusila ždruc ter druge jedi in peciva iz buč. Pripravljajo jih domače društvo in vaščani Harij, ki obljubljajo še zanimiv kulturni program.


Najbolj brano