“Morda je čas, da zamenjamo župana”

“Z županom Popovičem nisem skregan, politično sodelujemo, a to ne pomeni, da podpiram vse njegove predloge in ukrepe,” je svoj položaj v občinski politiki pojasnil Danijel Sertić, kandidat Nove Slovenije (NSi) za koprskega župana.

Na letošnjih županskih volitvah bo v Kopru, kjer je aktualni župan 
Boris Popovič že napovedal vnovično kandidaturo, nastopil tudi 
kandidat NSi Danijel Sertič (desno). Foto: Zdravko Primožič/FPA
Na letošnjih županskih volitvah bo v Kopru, kjer je aktualni župan Boris Popovič že napovedal vnovično kandidaturo, nastopil tudi kandidat NSi Danijel Sertič (desno). Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Danijel Sertić, ki je svojo župansko kandidaturo kot prvi med vsemi kandidati v slovenski Istri napovedal že pred pol leta, bo volilce in volilke skušal prepričati s svežino, energijo in novimi idejami. “Popovič je že dolgo župan, morda bi bil čas, da se zamenja z novim,” je izjavil Sertić na današnji konferenci, na kateri je predstavil tudi svoj volilni slogan: Sertić misli resno.

Poudarja, da je njegov program, ki se dotika najbolj perečih zadev, uresničljiv in izvedljiv. Kot podjetnik, ki vodi lokal v središču mesta, ve, s kakšnimi težavami se srečujejo trgovci v starem mestnem jedru. Predlaga pocenitev najemnin lokalov v središču mesta in spodbudo za ljudi, da pridejo tja nakupovat, saj je Koper po 15. uri pogosto mrtev kraj.

“Kopru manjkajo duša in ljudje, ne samo v mestu, temveč tudi na podeželju,” pravi in predlaga več dogajanja na prostem, program za razvoj podjetništva, čimprejšnjo izgradnjo potniškega terminala, gradnjo nove industrijske cone kamnolom Črni Kal, zmanjšanje komunalnih prispevkov za mlade družine pri gradnji lastnih domov, občinske subvencije podjetjem, ki se ukvarjajo s proizvodnjo ekoloških produktov, nadstrešek nad koprsko tržnico, izgradnjo protihrupnega zidu v Bošedragi ... Predlaga tudi postavitev pločnika slavnih in zaslužnih koprskih občanov, ki bi lahko postal zanimiva turistična točka.

Sertić že nekaj let vodi koprski odbor NSi. Na prejšnjih lokalnih volitvah se njegova stranka ni uspela prebiti v občinski svet, njihov kandidat Dorjano Dujmovič pa je prejel odstotek in pol glasov. Sam bo tudi vodil strankino listo za občinski svet, ki sicer še ni povsem popolnjena, znano je le, da bosta ob njem na drugem in tretjem mestu še Sanja Toplak in Aldo Brundalo.

Sertić je bil tudi kandidat na junijskih državnozborskih volitvah. Tako na koprskem podeželju kot v mestu je prejel okoli pet odstotkov glasov. NSi je sicer dobila vabilo na pogovor s predstavniki civilnega gibanja Skupaj, ki so želeli najti konsenz za skupnega protikandidata aktualnemu županu, a do dogovora in skupnega volilnega nastopa ni prišlo.


Najbolj brano