Četverica za slovo od poletja

Marija Besednjak je srce projekta združenja Brez meja, Borut Jerman je pobudnik projekta Narišimo obalo, Matija Pipan skrbi za elito golfistov na Ryderjevem pokalu, Andraž Furlan pa je skupaj s člani društva Mladi Renče-Vogrsko z Lakeness festivalom postavil Vipavsko dolino na festivalski zemljevid. To so kandidati za osebnost Primorske meseca septembra.

Kdo bo prejel največ glasov komisije, bralcev in poslušalcev Primorskih novic, Radia Koper, Televizije Koper, Primorskega dnevnika in Radia Trst A, bo znano prihodnjo soboto.

1. MARIJA BESEDNJAK

Kako glasujete?

> Glasovnice bomo v uredništvu Primorskih novic zbirali do četrtka, 4. oktobra, opoldne.

> Do srede, 3. oktobra, opolnoči bomo zbirali tudi glasove na naši avtomatski telefonski številki 090/936-096. Klic iz stacionarnega omrežja stane 1,29 evra (z DDV).

> Do srede opolnoči lahko glasujete tudi na spletni strani www.primorske.si.

> Glasujete lahko v živo na Radiu Koper danes ob 11. uri, od ponedeljka do srede pa opoldne, s SMS- sporočili na številko 031/636-999 in na elektronski naslov: osebnostprimorske@rtvslo.si.

> Na Primorskem dnevniku lahko glasujete na spletni strani www.primorski.eu/osebnostprimorske. S SMS-sporočili pa na številko 340 1222160.

> Na Radiu Trst A lahko glasujete na: osebnost@rai.it.

Tržačanka Marija Besednjak skupaj z drugimi prostovoljkami in prostovoljci združenja Senza confini - Brez meja že 25 let upravlja istoimensko pravično trgovino v tržaškem mestnem središču. Ob prodajanju proizvodov, ki sledijo načelom pravične trgovine, prirejajo tudi predavanja in druge dogodke ter tako vztrajno širijo načela etične proizvodnje in socialne pravičnosti. Jubilej so septembra proslavili s slikarskim ekstemporom po mestnih ulicah.

2. BORUT JERMAN

Zakaj ne bi ljudje soodločali o tem, kako bo urejeno okolje, v katerem živijo? Borut Jerman, podpredsednik koprskega kulturno-izobraževalnega društva Pina, je prepričan, da je to mogoče. Istranom je, kot pobudnik projekta Narišimo obalo, dal priložnost, da povedo oziroma narišejo, kako naj bo v prihodnje videti obalna cesta med Koprom in Izolo. To je samo eden izmed razlogov, da gre Jermanu priznati vlogo povezovalca ljudi, ne le na področju mladinske kulture, temveč tudi širše, kot pobudniku in gonilni sili številnih projektov, ki so usmerjeni v brisanje meja v glavah in v razvoj celotne skupnosti.

3. MATIJA PIPAN

Osemintridesetletni Števerjanec Matija Pipan v teh dneh zastopa tako italijansko kot slovensko zvezo vzdrževalcev golf igrišč na slovitem Ryderjevem pokalu v okolici Pariza. Pipana, ki je svoje znanje med drugim nadgradil v Bostonu na univerzi University of Massachusetts Amhers, so s še devetimi vzdrževalci iz vse Evrope izbrali med več kot 600 kandidati. Elitna deseterica skrbi za to, da ima 24 vrhunskih golfistov iz ZDA in Evrope najboljše razmere za igranje.

4. ANDRAŽ FURLAN

Andraž Furlan že peto leto predseduje društvu Mladi Renče-Vogrsko. Poleti so s premiernim tridnevnim festivalom Lakeness postavili Vipavsko dolino na evropski festivalski zemljevid. Mladi iz vse Slovenije in tujine so v okviru festivalskega dogajanja brezplačno kampirali, s kolesi spoznavali naravne lepote, po Vipavi so se spuščali na supih, okušali dobrote Vipavske doline, ob umetnem jezercu v Volčji Dragi je bila pestra športno-rekreacijsko ponudba, tematski večeri in ustvarjalne delavnice pa so bili tu vse poletje. Zaključek poletnega dogajanja bodo sklenili družbeno odgovorno, z obsežno čistilno akcijo po bregovih in strugi Vipave.


Najbolj brano