Računa na drugi krog

Andrej Korenika je za člane svoje ožje ekipe izbral dozdajšnja kolega iz občinskega sveta Denisa Fakina in Franca Kraševca ter hotelirja Aleksandra Valentina.

Andrej Korenika: “V tem kraju odraščajo naši otroci, zato si 
prizadevamo za spodobne šole in vrtce, ceste ter občinsko upravo 
po meri ljudi.”  Foto: Nataša Čepar
Andrej Korenika: “V tem kraju odraščajo naši otroci, zato si prizadevamo za spodobne šole in vrtce, ceste ter občinsko upravo po meri ljudi.”  Foto: Nataša Čepar

PIRAN > “Za sodelovanje smo se odločili pred tremi meseci. S Fakinom sva bila že prej skupaj v stranki SMC, Kraševec pa je v občinskem svetu zastopal Piran je naš, a smo našli skupni jezik, ” je pojasnil Andrej Korenika, kandidat SMC za piranskega župana, sicer pa vodja bančne poslovalnice v Kopru. Tretji član njegove ožje ekipe je Pirančan Aleksander Valentin, ki vodi hotel v Ljubljani.

Korenika izpostavi, da se zavzemajo za urejeno, čisto in prijazno občino, “V tem kraju odraščajo naši otroci, zato si prizadevamo za spodobne šole in vrtce, ceste ter občinsko upravo po meri ljudi,” razloži. Ob tem omeni, da se da za marsikaj poskrbeti zgolj z voljo do dela in relativno majhnim finančnim vložkom. “V občinskem svetu že leta opozarjam, da so lesene klopce ob Parenzani vse gnile, a se nič ne premakne,” navede primer. V politiko je odšel, da se ne bi zgolj s kavča razburjal nad tem, kaj vse je narobe.

Med pomembnimi razvojnimi projekti omeni termalno riviero, ki jo načrtuje Marina Portorož, in potrebo po športno-rekreativnem parku, kar bi bila pridobitev tako za krajane kot za podaljšanje turistične sezone. Poudari, da se bo boril proti tranzitnemu prometu čez Lucijo, kar “grozi” z načrti za hitro cesto Jagodje-Lucija. Med nujnimi nalogami prihodnjega županskega mandata vidi tudi sprejetje občinskega prostorskega načrta, ki bi ustavil prilagajanje ureditve prostora zgolj željam investitorjem. Po drugi strani pa se zavzema za pospešen dialog s turističnim gospodarstvom. “Številni infrastrukturni projekti so v interesu tako občine kot hotelskih družb, zato je tu sodelovanje neobhodno,” je prepričan.

Korenika se zaveda, da - po izvedenih anketah - trenutno ni na prvem mestu med županskimi kandidati, a upa, da se mu bo uspelo prebiti v drugi krog, kjer pa bi imel po njegovih besedah realne možnosti za izvolitev.


Najbolj brano