Najpomembnejše tekme bodo spomladi

Po ponedeljkovi zmagi proti Olimpiji s 83:71 je delegacija Primorske v klubski avtobus na sovoznikovo mesto postavila superpokalno lovoriko in se vesela vrnila v Koper. Statistično najboljši posameznik pri zmagovalcih je bil Marko Jagodić Kuridža.

Marko Jagodić Kuridža, MVP superpokalne tekme, ki je minila v 
znamenju Sixta Primorske. Foto: KK Sixt Primorska/Jurij Kodrun
Marko Jagodić Kuridža, MVP superpokalne tekme, ki je minila v znamenju Sixta Primorske. Foto: KK Sixt Primorska/Jurij Kodrun

LJUBLJANA > “To je lep začetek sezone za naše moštvo. Kljub vsemu ne smemo poleteti. Seveda si bomo vzeli nekaj uric za slavje, a moramo hitro preusmeriti misli na naslednje tekme, saj sezone po superpokalu vendarle ni konec,” je nekaj minut po koncu ponedeljkove superpokalne tekme v ljubljanskem Tivoliju svoje misli strnil najkoristnejši igralec srečanja Marko Jagodić Kuridža (23 točk in sedem skokov). Robustni center koprske ekipe je skupaj s soigralci pridno polnil koš Olimpije, ki ni našla pravega odgovora za 31-letnega in 205 centimetrov visokega Srba, sicer rojenega v košarkarskem Zadru. Po vojni operaciji Nevihta se je leta 1995 z družino iz Dalmacije preselil v srbsko Požego. Košarkarska pot ga je med drugim zanesla tudi v zagrebško Cibono, češki Nymburk in belgijski Oostende, od koder je prišel v Istro.

Na začetku tekme in v zadnji četrtini je bilo nekaj kriznih minut, v katerih ste izkušenejši košarkarji potegnili voz naprej ...

“Prva tekma v sezoni je posebna zgodba. Po dolgih pripravah in številnih pripravljalnih tekmah smo se vsi želeli prikazati v čim lepši luči na tekmi, ki nekaj šteje. V naši igri je bilo veliko dobrih stvari, a tudi nekaj padcev, kar je bilo pričakovati. Na koncu je izpadlo, da smo bili starejši fantje strelsko najbolj učinkoviti. Ključno delo je opravila naša branilska vrsta, ki je onemogočila organizacijo Olimpijinega napada. To nam je prineslo nekaj lahkih košev in olajšalo delo v napadu.”

Marko Jagodić Kuridža

košarkar Primorske

“Nobenega razloga ni, da nas bi po zmagi v superpokalu zajela evforija.”

Ste pričakovali, da lahko Ljubljančane tako nadigrate na njihovem parketu?

“Prikazali smo dobro predstavo, a to nikakor še ni bil naš vrhunec. Najpomembnejše tekme pridejo na koncu sezone in takrat moramo biti najboljši. Šele spomladi se bo videlo, koliko smo res dobri. Imamo mlado ekipo, v kateri je tudi nekaj izkušenih košarkarjev. Starejši moramo paziti, da mladi fantje ne poletijo na lovorikah in se preveč ne sprostijo, temveč ostanejo osredotočeni na trdo delo. Vsi skupaj moramo slediti navodilom trenerskega štaba in v tem primeru ne bi smelo biti težav.”

Je to le ena lovorika od številnih, ki jih nameravate dvigniti v zrak v tej sezoni?

“Nobenega razloga ni, da nas bi po zmagi v superpokalu zajela evforija. Sedaj se že ponavljam, a bi še enkrat poudaril, da najpomembnejše tekme šele prihajajo. Pred nami je prva tekma v regionalni ligi proti Sutjeski, ki jo moramo dobiti, saj želimo tudi v tem tekmovanju sezono odpreti uspešno. Vemo, s kakšnimi cilji smo krenili v sezono in skušali jih bomo uresničiti. Dali bomo vse od sebe, da bomo v zaključku sezone dvignili najpomembnejše lovorike, čeprav nikakor ne bo lahko.”

Ste zadovoljni z življenjem v Kopru in organizacijo kluba?

“Zelo sem zadovoljen z vsem v Kopru. S seboj sem pripeljal tudi ženo in otroka, ki lahko uživata v lepem vremenu na slovenski obali, tako da je tudi meni lažje. Imata kaj početi, ko sem odsoten na treningih in tekmah. Tudi v klubu je vse na pravem mestu, tako da je moj prihod v Koper prava poteza. Vsi se trudijo, da smo lahko igralci povsem osredotočeni na svoje delo in lahko razmišljamo le o košarki.”


Najbolj brano