Slovo še ene Hitove uprave

V času uprave Janeza Mlakarja, ki je delo nastopila lani aprila, je bilo večkrat slišati kritike zaposlenih na račun vodenja družbe in angažiranja ljudi od zunaj na vodstvene položaje. Govorilo se je tudi o tem, da ni izključena niti stavka zaposlenih, pa vendar je družba Hit lansko leto zaključila s čistim poslovnim izidom v višini 5,8 milijona evrov. Minuli teden so v Kranjski Gori predstavili prenovljen igralniško-zabaviščni center Korona, največjo naložbo Hita v zadnjem desetletju, vredno 8,3 milijona evrov. Tudi podatki o poslovanju v letošnjem letu so, če potegnemo črto, pozitivni, a očitno ne dovolj dobri za nadzornike. Kot je včeraj povedal prvi med nadzorniki, Marjan Pintar, bi bili v času konjunkture in turističnega razcveta Slovenije lahko boljši oziroma bi morali biti boljši.

Odločitev o razrešitvi uprave na ponedeljkovi seji nadzornega sveta je prišla za marsikoga nepričakovano, zagotovo pa ne za vse. Pintar je medijem včeraj pojasnjeval, da so bili potrpežljivi in so čakali vse do avgusta, ki je v poslovanju igralniške družbe drugi najpomembnejši mesec v letu, člana uprave pa naj bi bila v razgovorih z nadzorniki ves čas polna optimizma in prepričana v preobrat ter izboljšanje poslovanja, ki pa ga, tako Pintar, ni. Seveda so umestni tudi pomisleki o tem, da je do razrešitve prišlo zaradi menjave vlade. Predsednik nadzornega sveta je sicer to kategorično zanikal, in pojasnil, da na odločitev nadzornikov, ki razrešitve sicer niso potrdili soglasno, a z večino glasov, politika ni imela vpliva. Ne državna ne lokalna.

Nadzorniki, zaposleni, pa tudi v lokalni skupnosti si na tem mestu želijo nekoga, ki se spozna na igralništvo.

Kakorkoli že, naša največja igralniška družba je spet v fazi iskanja novega vodstva. Razpis za novega predsednika uprave bo zunaj še ta teden. Po sporni razrešitvi Draga Podobnika na nočni seji nadzornega sveta pred nekaj leti, odstopu Dimitrija Picige pred zaključkom mandata in razrešitvi Janeza Mlakarja ter člana uprave Tevža Korenta je Hit spet pred pomembno odločitvijo. Nadzorniki, zaposleni, pa tudi v lokalni skupnosti si na tem mestu želijo nekoga, ki se spozna na igralništvo, saj to predstavlja osnovni posel družbe. Mlakar in Korent s tem nista imela izkušenj. Vseeno trdita, da sta družbo dobro vodila in je ta v prvih osmih mesecih letos dosegla 1,3 milijona evrov čistega dobička, kar pa očitno za nadzornike ni dovolj dobro.


Preberite še


Najbolj brano