Paciente vabijo, da se iz prepolnih izolskih ambulant prepišejo k novi zdravnici

V zdravstvenem domu Izola že od januarja deluje nova ambulanta družinske medicine z zdravnico Jasmino Kapel. Pred dnevi so ji simbolično predali ključe prenovljene ambulante, ki šteje že 800 pacientov.

V Zdravstvenem domu Izola so zdravnici Jasmini Kapel (tretja z 
leve)  v petek simbolično predali ključe nove ambulante družinske 
medicine. Ob njej so na fotografiji še medicinska sestra Tjaša 
Resman, direktor ZD Izola Evgenij Komljanec in pomočnica 
direktorja za področje zdravstvene nege Maja Praček. Foto: ZD Izola
V Zdravstvenem domu Izola so zdravnici Jasmini Kapel (tretja z leve) v petek simbolično predali ključe nove ambulante družinske medicine. Ob njej so na fotografiji še medicinska sestra Tjaša Resman, direktor ZD Izola Evgenij Komljanec in pomočnica direktorja za področje zdravstvene nege Maja Praček. Foto: ZD Izola

IZOLA > V izolskem zdravstvenem domu upajo, da bodo z novo ambulanto nekoliko ublažili preobremenjenost ostalih, ki že krepko presegajo zgornjo mejo tako imenovanih glavarinskih količnikov. Glavarinski količnik prilagodi število pacientov, za katere skrbi posamezen zdravnik splošne medicine, in sicer glede na pričakovano zdravstveno zahtevnost njihove obravnave. Na primer dojenček ima glavarinski količnik 3, mladostnik med sedmim in osemnajstim letom starosti pa le 0,88.

Maksimalno število glavarinskih količnikov na izbranega zdravnika v ambulanti družinske medicine je 1500, izolske ambulante družinske medicine jih dosegajo od 2600 do 3000. Ambulanta zdravnice Jasmine Kapel šteje že 800 pacientov, sprejela pa jih bo še najmanj 500. Paciente iz prepolnih izolskih ambulant vabijo, da se prepišejo k njej.


Najbolj brano