Goloba bi na čelu skupščine nasledil Pintar

Potem ko župan Matej Arčon ni uspel prepričati Roberta Goloba, da ostane na mestu predsednika skupščine EZTS GO, naj bi njegovo mesto prevzel Marjan Pintar. Mestni svet ga je najprej imenoval za člana.

Marjan Pintar Foto: Leo Caharija
Marjan Pintar Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > “Gre za osebo, ki ima ugled v prostoru, tudi pri sosedih, bil je prvi direktor EZTS GO. V kolikor bo potrjen, bo moj predlog kolegom županom, da opravlja funkcijo predsednika skupščine, predvsem, ker pozna to področje in ker so projekti EZTS v polnem teku,” je svetnikom pred imenovanjem Marjana Pintarja za člana skupščine dejal novogoriški župan Matej Arčon. Kot je dodal, je opravil tudi razgovor z dosedanjim predsednikom skupščine Robertom Golobom, ki mu je poleti potekel mandat, za novega pa se ni potegoval, kot je sam utemeljil, zaradi novih poslovnih obveznosti. Očitno se tudi po pogovoru z Arčonom, ki si je želel, da bi ostal na tem mestu, Golob ni premislil.

Svetniki so Marjana Pintarja potrdili z veliko večino glasov. Svetnik SD Valter Vodopivec je sicer menil, da bi bilo “higienično” imenovanje članov skupščine EZTS GO prepustiti novemu sklicu mestnega sveta, a je Arčon zatrdil, da se mudi: “Imenovanje novih članov je nujno. Po italijanski zakonodaji namreč vse dokumente podpisuje predsednik skupščine in ne direktor kot pri nas. Zato se zelo mudi.” Glede na to, da je EZTS GO pridobil prvih deset milijonov iz EU, ki naj bi jih zdaj prelili v izvedbo projektov Čezmejni park Isonzo - Soča in Salute - Zdravstvo, bo verjetno kar precej “papirjev”, ki jih bo treba še podpisati.

Pravnik, strokovnjak na področju menedžmenta Marjan Pintar je trenutno še direktor Soških elektrarn Nova Gorica, a se v kratkem seli na novo delovno mesto direktorja Združenja zdravstvenih zavodov Slovenije. Obenem je tudi predsednik nadzornega sveta Hita.

Marjan Pintar se bo v skupščini pridružil Ani Zavrtanik Ugrin, Andreji Trojar Lapanja, Dimitriju Klančiču in Robertu Žerjalu, ki zastopajo mestno občino, ter Ivu Podbersiču in Vlasti Mozetič, ki sta predstavnika sosednje Občine Šempeter-Vrtojba. Župani Nove Gorice, Gorice in Šempetra-Vrtojbe se bodo zdaj dogovorili, kdaj bodo sklicali skupščino, na kateri bodo imenovali predsednika. Ta bo zagotovo s slovenske strani meje, saj glede na dogovor o uravnoteženi delitvi najvišjih položajev direktorica EZTS GO ostaja Sandra Sodini, ki v združenju predstavlja italijansko stran.


Najbolj brano