V novi številki Primorskih novic preberite

Okrog nekdanjega Mipovega kompleksa v Kromberku, ki je vrsto let sameval, je spet živahno. Parkirišča so znova zapolnili avtomobili zaposlenih. Družba Pivka perutninarstvo je po nakupu specializiranega obrata s proizvodnjo piščančjih izdelkov začela v začetku julija, proizvodnih zmogljivosti pa še ni v celoti napolnila.

Nekdanji Mipov kompleks je pod Pivko znova zaživel

 Foto: Nace Novak
Nekdanji Mipov kompleks je pod Pivko znova zaživel  Foto: Nace Novak

Dramatičen beg od Vrtojbe do Dobravelj

Na Ajdovskem so se v soboto zbudili v dramatično jutro. Oborožene policijske patrulje ki so iskale voznika kombija ukrajinske registracije, ki so ga italijanski orožniki zasledovali do Dobravelj, kjer je trčil v ograjo in peš zbežal. S pomočjo domačinov so ga policisti naposled našli v naselju Selo.

Italijan v ovinku zapeljal v smrt

Vožnja po Rebrnicah se je v soboto ponoči tragično končala za 50-letnega voznika. V levem ovinku v bližini naselja Lozice je z avtom zapeljal s ceste. Utrpel je tako hude poškodbe, da mu reševalci niso mogli več pomagati.

Uspešna premierna izvedba triatlona ironman

Ironman je dobil novo domovanje - Istro. To je skupna ocena tekmovalcev, organizatorjev in gledalcev, ki so bodrili tekmovalce po vsej trasi prvega ironmana v Sloveniji. V letu, ko najbolj znana vzdržljivostna prireditev na svetu praznuje 40 let obstoja, je tudi Slovenija dobila svoje mesto na svetovnem triatlonskem zemljevidu.

Šarec na Cerju: “Tudi to je mir, da držimo skupaj”

Sobotno vseslovensko zborovanje za mir je kljub slabi vremenski napovedi v šotor ob pomniku privabilo veliko ljudi. Predsednik slovenske vlade Marjan Šarec je pozval, da moramo biti Slovenci enotni in skupaj negovati mir v naši državi.

V Novi Gorici zelena luč za varovana stanovanja

Brez razprave so mestni svetniki potrdili prenos 2500 kvadratnih metrov velikega zemljišča ob Kornu na stanovanjski sklad občine. Načrtujejo, da bodo na tej in dveh sosednjih parcelah gradili varovana stanovanja, ki jih na Goriškem primanjkuje.

Zdravstveni dom Koper bi lahko dobil prostore v Solisu

Zdravstveni dom Koper bi se lahko v prihodnje preselil v objekt Solis na Bonifiko. “Že leta si želimo, da bi naše razpršene enote združili na enem mestu. Ni najbolj smiselno, da delujemo v dveh velikih stavbah na različnih lokacijah, saj se tako tudi ambulante podvajajo,” meni strokovna direktorica koprskega zdravstvenega doma Ljubica Kolander Bizjak.

Na izolskem stadionu derbi kot nekoč

Gledalci, ki so si prišli v Izolo ogledat sosedski derbi 3. SNL zahod, se domov niso vrnili razočarani. Videli so zanimivo tekmo med Koprom in Izolo, katere razplet je bil negotov do zadnjih minut, a se je zaključil z reziltatom 0:3 v prid Koprčanov. Videli so vroč navijaški ambient, žal pa tudi prekinitev zaradi vdora navijaških skupin na igrišče.

Če je vadišče, naj bo tudi spoštovanje

Pivški občinski svetniki pričakujejo zaprtje osrednjega vadišča Slovenske vojske. Dokler se to ne zgodi, naj ministrstvo za obrambo in vojska izpolnita nekaj zahtev. Tako so na četrtkovi seji zapisali v sklepu, ki ga bodo predložili v novem postopku sprejemanja državnega prostorskega načrta za vadišče.

Zibelka kot prispodoba rojstva rihtarije

Kljub deževnim oblakom, ki so zastirali prelepe razglede, je bilo v soboto na praznovanju 800-letnih skupnih korenin prebivalcev zgornje Baške grape in Innichena veselo in sproščeno. Potomci so pripravili bogato in domiselno prireditev, polno smeha in duhovitosti. Dolgoletni stiki obetajo nove priložnosti, morda tudi pobratenje občin Tolmin in Innichen.

Slowind se je poklonil Marjanu Gabrijelčiču in Ivu Petriću

Pihalni kvintet Slowind se je na tretjem koncertu 39. festivala Kogojevi dnevi v cerkvi sv. Marije Vnebovzete v Kanalu z izvedbo dela Iva Petrića poklonil skladatelju, ki je preminil 13. septembra. Koncert je bil sicer posvečen 20. obletnici smrti Marjana Gabrijelčiča, rojenega na Gorenjem Polju.


Najbolj brano