V stari šoli bo Hiša kulture

Jeseni bo v prostorih stare šole v Sv. Antonu zaživela Hiša kulture, kjer bodo med drugim svoje programe izvajali Pihalni orkester iz Svetega Antona in Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper.

Podobo stare šole v Sv. Antonu so nekoliko “osvežili”, v njej pa 
bodo uredili Hišo kulture.  Foto: Nataša Hlaj
Podobo stare šole v Sv. Antonu so nekoliko “osvežili”, v njej pa bodo uredili Hišo kulture.  Foto: Nataša Hlaj

SV. ANTON > Delavci so v preteklih dneh na novo prebarvali zbledelo pročelje, zamenjali dotrajana okna in preverili strešno konstrukcijo, v notranjosti pa namestili dodatne klimatske naprave za ogrevanje in hlajenje ter na nekaterih mestih popravili tlake.

V koprski občini so sicer prostore po selitvi šole na novo lokacijo redno vzdrževali, tako da kakšnih večjih posegov zdaj ni bilo treba opraviti. Za investicijsko-vzdrževalne posege so zagotovili 45.000 evrov.

V Zvezi kulturnih društev Mestne občine Koper, ki jim bo občina dala v uporabo staro šolo, bodo poskrbeli za zanimiv program dejavnosti, s katerim želijo popestriti življenje in delo v krajevni skupnosti. Krajanom in otrokom bodo na voljo folklora, lutkovna, gledališka in likovna delavnica, med vsebinami pa načrtujejo še raziskovanje bogate kulturne dediščine tega prostora, v prostorih pa bodo gostili tudi različne prireditve.

“V zvezi smo odprti za pobude, zato vse, ki bi jih zanimalo sodelovanje, vabimo v vpisu in predlaganju aktivnosti, ki bi pripomogle k druženju in koristnemu preživljanju prostega časa,” pravi predsednica Zveze kulturnih društev Mestne občine Koper Darija Krkoč.

Novih prostorov pa se veselijo zlasti domači godbeniki, ki zdaj vadijo v nemogočih pogojih, v lokalu v zadružnem domu z nizkim stropom, kjer se skupaj z inštrumenti drenja deset glasbenikov. V društvu je 35 članov, ki prav zaradi te prostorske omejitve sploh ne morejo sočasno vaditi. Godbeniki bodo zdaj končno dobili prostor, kjer bodo lahko pustili stojala za note, omare, kamor bodo lahko spravili arhiv skladb, ki so zelo drage, in uniforme ter inštrumente.


Najbolj brano