Olga Franca zapušča SLS: “Delovanje stranke se ne sklada več z mojimi ideali”

Koprska občinska svetnica Olga Franca se je odločila, da po 20 letih članstva v Slovenski ljudski stranki, 12-letnem predsedovanju SLS Koper in osemletnem aktivnem delu v občinskem svetu Mestne občine Koper, izstopi iz stranke SLS.

Stranka SLS se je po oceni Olge Franca “oddaljila od ljudi, od 
pravih vrednot in problematike malih ljudi”.  Foto: Osebni arhiv Olga Franca
Stranka SLS se je po oceni Olge Franca “oddaljila od ljudi, od pravih vrednot in problematike malih ljudi”.  Foto: Osebni arhiv Olga Franca

KOPER > “Razlogi za moj odstop so se kopičili vse od prevzema vodenja SLS s strani mag. Marka Zidanška, saj vodstvo ni želelo prisluhniti koristnim predlogom članov, ne le ob državnozborskih volitvah, temveč že od nastopa mandata. Prepričana sem, da bi SLS morala biti na ulici ob vsem dogajanju v zdravstvu, še posebej na otroški srčni kirurgiji in zaradi problematike starejših, da bi na terenu morala prisluhniti občanom, ki nimajo osnovnega standarda, ker občine ne izpolnjujejo svojih temeljnih nalog, ker mladi zapuščajo domovino,” je Olga Franca zapisala v sporočilu za javnost.

Kaplja čez rob: poslovno sodelovanje SLS s koprskim občinskim svetovalcem

Kot pravi, se delovanje SLS se ne sklada več z njenimi ideali, saj se je po njeni oceni oddaljila od ljudi, od pravih vrednot in problematike malih ljudi. “Odstopila je tudi od moralnih in etičnih načel, kar lahko ponazorim z najbolj svežim primerom. Kljub argumentiranemu nasprotovanju je sklenila poslovno sodelovanje z glavnim koprskim občinskim svetovalcem za odnose z javnostjo in urednikom občinskih 'medijev'. V tej funkciji je namreč ta oseba vseskozi kritizirala in napadala Mestni odbor SLS Koper, resnico preko občinskih javnih medijev pretvarjala v neresnico, metala polena pod noge, širila laži. Središče vseh teh napadov pa sem bila najpogosteje sama kot ena najaktivnejših članov občinskega sveta MOK Koper. Zato, ker sem postavljala preveč vprašanj, ki so razkrivala delovanje vodstva občine v nasprotju z večinskim interesom občanov in v nasprotju z načeli učinkovite uporabe javnih sredstev za izvrševanje temeljnih nalog občine. Kakšne rezultate je sodelovanje stranke in občinskega piarovca prineslo v praksi, pa so pokazale državnozborske volitve,” je še dodala.

Do izteka mandata bo samostojna svetnica

Do izteka mandata bo v koprskem občinskem svetu nastopala kot samostojna svetnica, politično delo pa bo nadaljevala tudi v okviru nestrankarskega civilnega gibanja aktivnih občanov SKUPAJ, katerega članica je že leto in pol. “Še naprej se bom po svojih najboljših močeh trudila delati za ljudi. Posebej za šibke, ostarele, socialno ogrožene, invalide, zapostavljene zaledne krajevne skupnosti, za drugačen odnos do šol in vrtcev, ki v prenekaterem kraju pokajo po šivih, za neprofitna stanovanja za mlade družine, za pestra delovna mesta, da mladim šolanim ljudem ne bo treba bežati iz občine.”


Najbolj brano