V Izoli bo pekoče in sladko

Izolski Manziolijev trg bo v soboto gostil že četrti festival čilija in pekoče kuhinje Čiliada. Ob 30 stojnicah se bodo s ponudniki izdelkov iz čilija družili tudi mojstri čokoladarji.

Utrinek z lanskoletne Čiliade, ki je v Izolo privabila več tisoč 
ljubiteljev pekočega. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Utrinek z lanskoletne Čiliade, ki je v Izolo privabila več tisoč ljubiteljev pekočega. Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Pekoči festival, ki ga podjetje Gorki chili pripravlja s pomočjo Društva Izolani in Centra za kulturo, šport in prireditve Izola, se bo začel ob 11. uri, ko bo svoje izdelke postavilo na ogled in naprodaj približno dvajset slovenskih proizvajalcev pekočih omak, namazov, olj, vina, žganja in še marsičesa drugega. Letošnja novost pa so slovenski ponudniki kakovostne čokolade domače izdelave, ki bodo razvajali sladkosnede.

Med Manziolijevim trgom in Largom pr' špini bo okrog 15. ure zadišalo iz loncev 12 ekip amaterskih kuharic in kuharjev, ki se bodo pomerili v pripravi pekočih jedi. Ob mraku bodo razglasili zmagovalno ekipo, nakar bo oder prevzela zasedba Chili Brass Band.


Najbolj brano