Hrvat daleč od finala

Veslači so na svetovnem prvenstvu v bolgarskem Plovdivu včeraj začeli s polfinalnimi nastopi. Izolan Rajko Hrvat v lahkem skifu je bil tokrat daleč od uvrstitve v finale, saj je v svoji polfinalni skupini veslal v ozadju, zasedel šesto mesto in ga čaka le še tolažilni nastop v finalu B.

Rajko Hrvat niti na SP v Plovdivu ne bo veslal  v velikem finalu. Foto: Alja Tasi
Rajko Hrvat niti na SP v Plovdivu ne bo veslal v velikem finalu. Foto: Alja Tasi

PLOVDIV > Iz Hrvatove skupine so se v finale prebili Švicar Michael Schmid, Madžar Peter Galambos in Kitajec Sun Man. Blizu najboljšim je bil tudi Italijan Martino Goretti, ki pa bo moral tako kot Hrvat in Mehičan Alexis Garcia Lopez v današnji mali finale. Iz druge skupine so se v veliki finale uvrstili Nemec Jason Osborne, Američan Andrew Campbell in Kanadčan Aaron Lattimer, Hrvatu pa se bodo v finalu B pridružili še Britanec Samuel Mottram, Avstralec Parry Hamish in Francoz Hugo Beurey, ki so zasedli mesta od štiri do šest.

“Vemo, da mi manjka trening še zaradi zimske poškodbe hrbta. Za nameček sem po avgustovskem evropskem prvenstvu še zbolel in izgubil teden treninga in precej moči. Seveda sem skušal izvleči, kar se je dalo. Čaka me še en nastop. Tam bom še enkrat šel na vso moč, potem pa bomo naredili analize, kaj je bilo dobro in kaj ne,” je iz Plovdiva povedal Hrvat in potrdil, da glede na vse zdravstvene težave letos s svojimi nastopi ni nezadovoljen, so pa ti njegova trenutna realnost.

Nik Krebs in Miha Aljančič v dvojnem dvojcu sta bila blizu polfinala, a sta po tretjem mestu v repasažu izpadla v skupino, ki se bo borila za mesta od 13. navzdol. Mlada Slovenca sta bila v prvi polovici še v boju z Romunoma za drugo mesto in polfinale, v nadaljevanju pa sta Francoza in Romuna stopnjevala ritem in obe posadki sta se prebili med najboljših 12.


Najbolj brano