Koper izločil Nafto

Koprski kozli so v okviru drugega kroga pokala Slovenije gostili drugoligaša iz Lendave. Po izenačenem prvem delu igre, kjer si domačini niso priigrali praktično nobene priložnosti, so v nadaljevanju kaznovali grobi napaki Nafte in slavili z 2:0.

 Foto: STA
Foto: STA

KOPER > Primorski tretjeligaš, ki se je v prvem krogu pokala Slovenije sprehodil prek Jesenic (12:0), je v osmini finala gostil lendavsko Nafto. Maloštevilni gledalci (360) v prvem polčasu niso videli veliko. Ekipi sta bili precej izenačeni, priložnosti ni bilo, zato pa so nogometaši obeh moštev veliko grešili pri podajah. Še najlepšo priložnost so si v 40. minuti priigrali Lendavčani. Strel z glavo Dina Cvrtile je domači vratar Antonio Grlj ubranil z lepo parado.

Nadaljevanje ni prineslo nobenih sprememb v ritmu igre. Še naprej je sta prevladovala raztrgana igra in taktični boj na sredini igrišča. Prvič je po zadetku zadišalo v 67. minuti, ko je Željko Tomić lepo popeljal žogo v protinapad in jo oddal rezervistu Mateu Verunici, ki je z leve strani podal na drugo vratnico, tam pa je bil za las prekratek znanec s slovenskih prvoligaških zelenic Jaka Štromajer. Le dve minuti zatem je bilo po kotu v skoku najvišji prav Štromajer, po zmedi v kazenskem prostoru pa je žogo v prazno mrežo potisnila domača devetica Stipe Vrdoljak. Vse dvome o zmagovalcu so v 80. minuti razrešili kar gostje sami. Po novi podaji Tomića iz kota je vratar Nafte Jurica Valentić žogo nespretno odbil kar v svojega kapetana Mitjo Noviniča, ki je z avtogolom postavil končni izid 2:0.

Koper : Nafta 1903 2:0 (0:0)

Koper, ŠRC Bonifika, gledalcev 360. Sodnik: Bojan Tkalčič. Gledalcev: 360. Strelci – 1:0 Vrdoljak (69), 2:0 Novinič (ag) (80).

Koper: Grlj, Petrovič, Vrdoljak, Opara, Glavaš, Bukara (od 61. Verunica), Štromajer (od 90. Agić), Fatić, Tomić, Kovačević (od 90. Cvek), Hadžić. Trener: Damir Milinović.


Najbolj brano