Dva koraka naprej

Koprsko žensko univerzitetno rokometno društvo Žurd je pred pričetkom nove tekmovalne sezone doživelo nekaj opaznih sprememb. Prihod novega trenerja Vojka Lazarja in popolnitev ekipe s kakovostnimi igralkami so povod za optimistične napovedi, da bo v novi sezoni klubu šlo precej bolje.

Vojko Lazar se je po dolgoletnem vodenju hrpeljske moške ekipe 
preusmeril v ženski rokomet.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Vojko Lazar se je po dolgoletnem vodenju hrpeljske moške ekipe preusmeril v ženski rokomet.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Nedavna vrnitev Vojka Lazarja v slovenski ženski rokomet ni bila tako presenetljiva, kot se je marsikomu zdelo. Izkušeni nekdanji trener hrpeljsko-kozinskega Jadrana (oziroma Gold cluba) in kasneje kazahstanske ženske reprezentance je namreč v zadnjem tekmovalnem ciklu s tribun redno spremljal tekme Koprčank. Ko se je po koncu prejšnje sezone iz Kopra poslovil hrvaški trener Valentino Štingl, sta predsednik Žurda Sašo Munda in Vojko Lazar hitro našla skupni jezik.

“Potem ko smo imeli, tudi zaradi slabega obiska treningov, v prejšnji sezoni obilo smole, smo se poleti odločili za nekaj sprememb v prvi ekipi. K sreči smo si vseeno zagotovili obstanek, sedaj pa smo napravili ne enega, ampak dva koraka naprej. Prvi je bil prihod novega trenerja, drugi pa prihod petih novih igralk in dveh povratnic,” je poletni izplen na kratko pojasnil predsednik Žurda Sašo Munda.

“Koper je rokometno mesto, zato bi radi s svojo igro in z rezultati pritegnili več ljudi na naše tekme. Po mesecu priprav moram reči, da gre vse po načrtih. Nekatere igralke imajo tudi nekaj manjših zdravstvenih težav, kar pa za to obdobje ni neobičajno. Domačemu jedru ekipe smo poleti dodali nekaj novih igralk, naš cilj pa je napraviti korak več od osmega mesta, na katerem je Žurd končal zadnje prvenstvo,” je povedal novi trener Vojko Lazar.

Najbolj znana novinka v koprskem moštvu je zunanja igralka Tina Benčina (prej Rojc), ki je kariero začela pri škofijski Burji, prestopila v Krim in nazadnje vrsto let uspešno nastopala za Mlinotest. Nova organizatorka igre Nikita Privšek je prišla iz Zagorja, Denise Malec pa iz hrpeljsko-kozinskega Jadrana. Konkurenco v golu je okrepila mladinska reprezentantka Črne Gore Darija Zečević, ki je doslej branila pri Budućnosti. Na položaju leve zunanje igralke pa bo zaigrala Srbkinja Ana Blagojević, ki je nazadnje nastopala na Islandiji. Poleg tega se je iz Zagorja vrnila Anamarija Baruca, druga povratnica pa je Enea Vukelić, ki je zadnjo sezono izpustila zaradi poškodbe.

“Žal se v enem mesecu ekipe ne da dovolj dobro uigrati. Potrebno bo več časa, da bi prikazali igro, kot si jo želimo, in dosegli rezultate, ki jih pričakujemo. V domačem prvenstvu bo Krim najbrž spet izstopal, toda večina ostalih ekip v Sloveniji je med zadnjim premorom, podobno kot mi, precej prevetrila svoje vrste. Zato se obeta precej nepredvidljiva sezona. Prepričan pa sem, da bo vse naše nasprotnike že od prve tekme v Ajdovščini čakalo težko delo,” je še napovedal Lazar.


Najbolj brano