Zmaga Ljubljane

Konec tedna je Triatlonski klub Eklimas Ajdovščina na mestnem kopališču gostil drugi mestni triatlon za vse kategorije, v okviru katerega je izvedel tudi državno prvenstvo štafet.

S starta na mestnem kopališču se je pognalo približno sto 
tekmovalcev.  Foto: Aljaž Birsa
S starta na mestnem kopališču se je pognalo približno sto tekmovalcev.  Foto: Aljaž Birsa

AJDOVŠČINA > Drugi triatlon mesta Ajdovščina je v soboto domači triatlonski klub zasnoval tako, da je bil s progami v mestnem bazenu, na stezah in cestah v okolici Športnega parka Police primeren za tekmovalne in rekreativne udeležence vseh starosti. Privabil je približno sto ljubiteljev triatlona iz vse Slovenije in iz bližnjih italijanskih krajev Goriške.

Osrednji dogodek je bil državno prvenstvo mešanih ekip v super sprint triatlonu. Ekipe s po dvema fantoma in dekletoma so morale opraviti 300 metrov plavanja, 9 kilometrov kolesarjenja in dva kilometra teka. Zbralo se je deset ekip. Absolutno je slavil mladinsko sestavljen TK Ljubljana, domačini (nastopili so v kadetski zasedbi) so bili šesti. Med mladinci so bili Ajdovci tretji. Med kadeti je slavil TK Utrip, Ajdovci pa so bili četrti.

Na krajšem ekipnem triatlonu za rekreativce je tekmovalo pet zasedb. Zmagali so domačini v postavi Tine Lavrenčič, Luka Česen in Tilen Petrič. Posamično je zmagal Sebastian Berlot iz Gorice, peti pa je bil ajdovski triatlonec Jernej Rosa. V ženski konkurenci je slavila Goričanka Sara Kovic, peta pa je bila Jana Kotar Ilijaš (TK Eklimas Ajdovščina.

Na najkrajših razdaljah so v dveh kategorijah tekmovali tudi otroci.


Najbolj brano