Zbirajo denar za nov bazen

Čeprav se je poletje že poslovilo in se je pričela šola, v Dutovljah že razmišljajo o naslednji kopalni sezoni. Zato so že zdaj začeli zbirati denar za bazen.

Šolarji iz osnovne šole Dutovlje so pretekli vikend zbirali denar za nov bazen. Foto: Miranda Novak
Šolarji iz osnovne šole Dutovlje so pretekli vikend zbirali denar za nov bazen. Foto: Miranda Novak

DUTOVLJE > “Lani smo za otroke prvič postavili bazen. Odziv je bil dober, letos pa še veliko boljši, saj se je včasih prišlo kopat tudi do 15 otrok. Bazen je poškodovan, zato smo se odločili, da kupimo novega in večjega,” je povedala Neva Filipčič, predsednica Krajevne skupnosti Dutovlje in domačega Turističnega društva Kras.

Zato so v soboto skupaj z učenci Osnovne šole Dutovlje pripravili program, s katerim so skušali med vaščani in starši zbrati prostovoljne prispevke za nakup bazena. “Čeprav ljudi ni bilo veliko, smo izredno zadovoljni z odzivom. Zbrali smo 90 evrov. Bazen, ki bi ga radi kupili, stane med 300 in 400 evri, velik bo pet metrov, širok pa dva,” je še pojasnila Filipčičeva.

V krajevni skupnosti bodo še naprej zbirali denar - preostanek pa bodo prispevali iz njihovega proračuna. Ob tej priložnosti so v Dutovljah odprli tudi razstavo Rezbarskega, intarzijskega in restavratorskega društva Solkan, na kateri predstavljajo bogato zgodovino mizarstva v Solkanu. Prav iz mizarskih delavnic in zadrug je po vojni nastalo podjetje Meblo. Podobno izkušnjo imajo tudi v Dutovljah, kjer je podjetje Krasoprema zraslo iz vaških delavnic. Dutovsko pohištveno podjetje je Bunčetovi domačiji ob tej priložnosti podarilo mizo s kamnitim podstavkom.


Najbolj brano