Zapeljala je na nasprotni pas in trčila v avto

64–letna voznica osebnega avtomobila je včeraj proti večeru vozila iz Mosta na Soči proti Ušniku in med vožnjo zapeljala na nasprotni pas. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 64–letni voznik avtomobila. Vozili sta trčili, pri čemer se je 64-letnik laže poškodoval (bolečine v predelu vratu). Poleg tolminskih policistov so na kraju posredovali tudi gasilci in reševalci, ki so poškodovanca zdravniško oskrbeli. Napotili so ga na pregled v šempetrsko bolnišnico. Policisti so 64-letnici izdali plačilni nalog.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Ponoči so vlomili v enega od gostinskih lokalov v središču Nove Gorice, v Delpinovi ulici. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec vlomil včeraj pozno zvečer in poleg prenosnega računalnika znamke HP ukradel tudi alkoholno pijačo.

Vozil je pijan

Policisti so sinoči na območju Idrije ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila znamke VW golf in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je imel v organizmu 0,46 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Izdali so mu plačilni nalog.

Zasegli so ji konopljo

Policisti so včeraj popoldne v Novi Gorici 27-letni ženski zasegli ročno zvito cigareto z delci posušene zelene rastline. Ker je obstajal sum, da gre konopljo, so ji delce posušene zelene rastline zasegli in jih poslali v nadaljnjo analizo. Če bo ta potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper žensko uvedli hitri postopek.

Motor Slovaka in avto Avstralca sta se oplazila

Na odseku regionalne ceste med Kobaridom in naseljem Trnovo ob Soči je včeraj prišlo do oplaženja med voznikom motornega kolesa (državljan Slovaške) in voznikom osebnega avtomobila (državljan Avstralije). Na obeh vozilih je nastala manjša poškodba, nihče pa ni bil poškodovan.

Zapeljala je z vozišča

Na glavni cesti med Tolminom in Kobaridom je včeraj popoldne z vozišča zapeljalo osebno vozilo. 78–letna Italijanka je z avtomobilom peljala po glavni cesti iz Peršetov proti Kobaridu. Na ravnem delu ceste oziroma kraju, imenovanem Volarska ravnina, je zapeljala desno izven vozišča na bankino. Pri tem je močno zavirala in izgubila oblast nad vozilom. Zapeljala je levo čez cesto na varnostno ograjo in se zaustavila na bližnjem pašniku. V prometni nesreči se je voznica laže poškodovala (udarec v prsni koš). Prvo pomoč so ji nudili tolminski reševalci in jo odpeljali na pregled v zdravstveni dom. Kasneje so jo odpeljali do nekdanjega mejnega prehoda na Robiču, kjer so jo prevzeli reševalci iz Italije. Policistom in reševalcem so pomoč nudili gasilci PGD Tolmin. Povzročiteljici prometne nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Povozili so srne

Na glavni cesti v kraju Reka (Občina Cerkno) je voznica osebnega avtomobila znamke ford danes zjutraj povozila srno. Voznica je vozila iz Straže (Želin) proti Dolenji Trebuši. Tik za mostom čez potok (Kazarska grapa) je z leve strani nenadoma na vozišče skočila srna. Voznica se ji ni mogla izogniti in je vanjo trčila s sprednjim delom avtomobila. Srna je po trku zbežala. Na vozilu je nastala škoda.

Srna je skočila tudi pred avtomobil voznika, ki je v ponedeljek zvečer vozil po glavni cesti iz smeri Postaje proti Mostu na Soči. Voznik je zato zapeljal desno na rob vozišča v obcestni jarek in nato s prednjim desnim delom avtomobila trčil v zid.

Voznik osebnega avtomobila znamke hyundai je včeraj zjutraj povozil srno na cesti med vasema Sužid in Robič v Občini Kobarid. Na vozilu je nastala manjša poškodba.

Voznici osebnega avtomobila znamke citroen je med vožnjo proti vstopu na hitro cesto H4 na Vogrskem pred vozilo skočila srna. Na vozilu je nastala škoda.

Tudi v ponedeljek zvečer je izven naselja Sanabor v Občini Vipava voznik avtomobila znamke kia med vožnjo proti Vrhpolju zadel srno. Po trčenju je srna stekla v bližnji gozd.


Najbolj brano