V novi številki Primorskih novic preberite

Stanovalci stolpnice na Muzejskem trgu 4 v Kopru prek sodišča zahtevajo določitev pripadajočega zemljišča okrog bloka. Ocenjujejo, da koprska občina v preteklosti ni zastopala njihovih interesov, zaradi česar naj bi izgubili pravico do dragocenih parkirnih prostorov. “Dokler tega spora ne rešimo, garažne hiše tukaj ne bodo gradili,” so nepopustljivi.

Stanovalci stolpnice na Muzejskem trgu 4 v  Kopru prek sodišča 
zahtevajo določitev  pripadajočega zemljišča okrog bloka.  Foto: Nataša Hlaj
Stanovalci stolpnice na Muzejskem trgu 4 v Kopru prek sodišča zahtevajo določitev pripadajočega zemljišča okrog bloka.  Foto: Nataša Hlaj

Šoup ima novega predsednika, zakrožilo anonimno pismo

Študentski poslanci so na seji Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) v začetku tedna imenovali novega predsednika, 23-letnega Jureta Ciglarja iz Ljubljane, absolventa Fakultete za management, ki deluje pod okriljem Univerze na Primorskem (UP). Njegov mandat bo trajal dve leti. V javnosti pa je zakrožilo anonimno pismo, polno očitkov o delovanju študentske organizacije.

Aqualandio spet obujajo

Načrti za nesojeni izolski vodni park Aqualandia očitno še niso zamrli. Kot kaže, bo projekt propadlega Primorja prodajalo nizozemsko posredniško podjetje Troostwijk Auctions BV.

Razmere v zdravstveni negi: ukrepati bi morali včeraj!

Zaradi vse hujših razmer v zdravstveni negi je nujna takojšnja izpeljava 38. člena zakona o zdravstveni dejavnosti, ki sistemsko ureja poklic medicinske sestre, babice in tehnika. Če se nova vlada tega ne bo takoj lotila, se bo sesula bolnišnična dejavnost v državi, oddelke bo treba zapreti, kar se je že začelo dogajati. Apel so danes politiki in javnosti poslali s tiskovne konference strokovne organizacije te dejavnosti in sindikatov, ki združujejo članstvo v teh poklicih.

Novogoriški stanovanjski sklad ob 1,4 milijona

Do konca septembra stečajni upravitelj Composite, ki je v lasti firme Electa, to pa obvladuje Damijan Janković, zbira ponudbe za nakup velike zazidalne parcele v zaselku Liskur. Ta je tako rekoč edino premoženje podjetja. Novogoriški stanovanjski sklad, ki je pred desetimi leti s Composito sklenil nadvse neposrečeno pogodbo, se za svojo 1,4 milijona evrov težko terjatev lahko obriše pod nosom.

Ambulanta spet bližje pivškim otrokom

Pivški malčki so po dobrem letu spet dobili pediatrično ambulanto, ki je urejena v samostojnih, novih prostorih, medtem ko si je prej prostore delila z ambulanto družinske medicine. Gre za prvo ambulanto v okviru pivške zdravstvene postaje, ki sodi pod okrilje postojnskega zdravstvenega doma, saj so vsi ostali pivški zdravniki koncesionarji.

Vstajenje Primorske po 40 letih spet v Komnu

Slovesnost ob 71. obletnici priključitve Primorske k matični domovini bo tokrat v Komnu, na travniku, kjer so veliko proslavo priredili že leta 1978. Takratna proslava velja tudi za rojstvo primorske himne, saj so zbrani ob petju Vstajenja Primorske prvič spontano vstali.

Domačini tržejo, tatovi kradejo

“Vsem vinogradnikom in trgačem svetujemo, naj bodo med trgatvijo pozorni tudi na dogajanje okoli vinogradov, ne samo na grozdje. Da jim neljubi dogodek ne pokvari dneva ali cele letine,” pravi sežanski komandir Jožef Muhič po prvi letošnji tatvini med trgatvijo. V Godnjah je tat v ponedeljek izpraznil avto domačina, medtem ko je ta trgal grozdje.


Najbolj brano