V nedeljo bodo skrite, zelene oaze Kopra na ogled

Natečaj za najlepši vrt v mestnem središču Kopra 2018 se je zaključil. Organizatorji vabijo, da se jim v nedeljo popoldne pridružite na ogledu prijavljenih vrtov.

Mladen Orejaš na svojem vrtu, ki je lani najbolj prepričal otroško žirijo. Foto: Jaka Ivančič
Mladen Orejaš na svojem vrtu, ki je lani najbolj prepričal otroško žirijo. Foto: Jaka Ivančič

KOPER > Tretja izdaja priljubljene prireditve se bo pričela ob 16. uri v Baru Cameral, kjer bodo udeleženci ob plačilu vstopnice v višini šestih evrov prejeli kozarec za pokušanje vin. S pomočjo strokovne komisije v sestavi vodje ljubljanskega botaničnega vrta Jožeta Bavcona, krajinskega arhitekta Etbina Tavčarja ter Jadrana in Darinke Čalija, ki sta zmagala na natečaju za najlepši vrt leta 2016 se bodo udeleženci dogodka podali po označenih vrtovih ter izbrali letošnjega zmagovalca.

Letos bo na dogodku ponovno poskrbljeno tudi za najmlajše, saj bo Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem organizirala delavnico Lov na zaklad po zelenih oazah Kopra, ki bo namenjena šolskim otrokom. V okviru iskanja se bodo otroci seznanili z mediteranskim rastlinstvom, izbrali najljubši vrt ter pripravili presenečenje za vse udeležence dogodka. Otroke lahko prijavite na elektronski naslov petra.furlan@pef.upr.si ali osebno v Baru Cameral do petka, 14. septembra 2018. Število mest je omejeno. Za varstvo otrok bo poskrbljeno.

Zaključna prireditev se bo pričela ob 18.30 na vrtu samostana sv. Ane, kjer bo koncert odlične vokalistke Lane Petrovič in kitarista Kima Babiča, tjakaj pa bodo organizatorji (Bar Cameral v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem) razglasili tudi tri najlepše vrtove v mestu 2018. Sponzor prireditve, Marjetica Koper, bo trem zmagovalnim vrtom podelil vrednostne bone za nakup v Vrtnariji Marjetica, in sicer najlepši vrt bo prejel bon v višini 300 evrov, drugouvrščeni in tretjeuvrščeni pa vsak po 100 evrov.

Več o prejšnjih izdajah dogodka preberite:

Odprti vrtovi Kopra privabili gručo obiskovalcev (foto)

Koper - mesto skritih vrtov


Najbolj brano