V Indiji aretirali množičnega morilca tovornjakarjev

Policija v osrednjem delu Indije je aretirala 48-letnika, ki je priznal, da je v desetih letih ubil 33 voznikov tovornjakov, tovor in vozila pa prodal. Moškega so pridržali prejšnji teden v bližini glavnega mesta zvezne države Madhya Pradesh, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa potrdil predstavnik policije Rahul Kumar Lodha.

NEW DELHI > Med zaslišanjem je moški priznal, da je od leta 2008 na državnih avtocestah ubil 33 ljudi. “Primere smo preverili,” je zatrdil Rahul Kumar Lodha in dodal, da je policija očitno ujela “notoričnega množičnega morilca”.

Policija je moškemu prišla na sled avgusta med preiskavo umora voznika tovornjaka. Sedmerica osumljencev, ki so jih aretirali med preiskavo, je policiji razkrila, da so obtožencu pomagali že prej pri podobnih ropih.

Kot poudarja policija, se je obtoženi najprej na avtocestnih okrepčevalnicah z žrtvami spoprijateljil, jim v pijačo podtaknil pomirjevala in jih tako omamil, nato pa odpeljal na osamljen del avtoceste in jih ubil.

Moški je sicer poročen in ima dva otroka, sosedje in sorodniki pa ga opisujejo kot mirnega človeka, za katerega težko verjamejo, da je sposoben tako brutalnih dejanj, po poročanju dpa piše časnik Times of India.

Kot poročajo indijski mediji, gre za enega najbolj množičnih morilcev v Indiji. Najbolj razvpiti množični morilec v državi je Raman Raghav, ki je bil v šestdesetih letih prejšnjega stoletja obtožen umora 42 ljudi.


Najbolj brano