Aqualandio spet obujajo

Načrti za nesojeni izolski vodni park Aqualandia očitno še niso zamrli. Kot kaže, bo projekt propadlega Primorja prodajalo nizozemsko posredniško podjetje Troostwijk Auctions BV.

Vodni park Aqualandia, kot se ga je prijelo ime, je že desetletje star 
nesojeni projekt Primorja, ki bi se moral, če bi bil zgrajen, 
razprostirati na skoraj štirih hektarjih površin na območju med 
izolskima Prešernovo in Južno cesto. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Vodni park Aqualandia, kot se ga je prijelo ime, je že desetletje star nesojeni projekt Primorja, ki bi se moral, če bi bil zgrajen, razprostirati na skoraj štirih hektarjih površin na območju med izolskima Prešernovo in Južno cesto. Foto: Tomaž Primožič/FPA

NOVA GORICA, IZOLA > Sklenitev pogodbe o posredovanju pri prodaji z družbo iz Amsterdama je predlagal stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec, sodišče v Novi Gorici pa je s tem soglašalo. Upravitelj je sodišču pojasnil, da nepremičnine, pri prodaji katerih naj bi sodeloval posrednik, predstavljajo večji del celote, za katero je že bilo (že pred 12 leti) izdano gradbeno dovoljenje za gradnjo finančno obsežnega kompleksa vodnega parka. “Projekt v tehničnem in finančnem smislu presega zmožnosti potencialnih investitorjev v Sloveniji, s čezmejnim razpisom pa bo, glede na informacije s trga nepremičnin, dosežen ugodnejši odziv morebitnih investitorjev,” je ocenil Hramec.

Primorje v stečaju ne bo nosilo stroškov prodaje, pojasnjuje upravitelj. Prepričan je, da bo s posredovanjem posrednika uspelo nepremičnine najugodneje prodati.

Vodni park Aqualandia je že desetletje star nesojeni projekt Primorja in njegovega hčerinskega podjetja TPC Livade, ki bi se razprostiral na skoraj štirih hektarjih površin na območju nekdanjega kamnoloma med izolskima Prešernovo in Južno cesto.

Primorje v stečaju in TPC Livade sta območje zadnjič poskusila prodati v začetku lanskega leta za približno štiri milijone evrov, a kupca nista našla.

Podjetje Troostwijk je po dostopnih podatkih največji industrijski (spletni) dražilec v Evropi.


Najbolj brano