Osvežili najbolje prodajanega hyundaia

Tucsona v prenovljeni podobi krasijo nova maska, bi LED žarometi, novo oblikovana prtljažna vrata, novi zaključki izpušnega sistema, hkrati pa so prevetrili še ponudbo platišč in barvno paleto, ki skupno ponuja enajst barv. Na voljo bo tudi blagi hibrid.

Tucson je trenutno najbolje prodajan hyundai.
Tucson je trenutno najbolje prodajan hyundai. 

Več sprememb je v potniški kabini, saj so izboljšali zvočno izolacijo in je manj hrupa med vožnjo, uporabili so številne kakovostnejše materiale in posodobili multimedijski sistem s sedempalčnim fiksnim zaslonom, medtem ko izbira osempalčnega zaslona na dotik prinaša TomTomovo navigacijo s 3D grafiko.

Blagi hibrid pri najbolj zmogljivem dizlu

Motorna paleta se predstavlja z dizelskimi in bencinskimi motorji, ki so povsem prilagojeni emisijskim standardom euro6. Pri izbiri bencinskih motorjev se predstavi še 1,6-litrski T-GDI s 97 in 130 kilovati. Štirikolesni pogon in sedemstopenjski samodejni menjalnik sta rezervirana za 130-kilovatni bencinski motor, 100-kilovatni 1,6 CRDi motor in dvolitrski 136-kilovatni stroj, medtem ko je samo za slednjega na voljo novo razvita osemstopenjska avtomatika. Pri tucsonu prvič uvajajo tehniko blagega hibrida pri najzmogljivejšem 136-kilovatnem dvolitrskem dizlu, ki ima vgrajen dodaten manjši elektromotor z 48-voltno napetostjo. Posodobili so tudi paket aktivnih in varnostnih asistentov, ki so ponekod del določenega paketa ali pa na voljo zgolj za doplačilo. Cena najosnovnejšega modela z bencinskim motorjem sicer znaša 19.990 evrov, z vključenim popustom, medtem ko cena dizelskega motorja znaša najmanj 22.690 evrov.


Najbolj brano