Najprej z Mariborom

V Dvorani Tabor se bosta danes ob 20.15 v prvi tekmi drugega kroga državnega prvenstva pomerili ekipi Maribora in Kopra. Rumeno-modri, ki so minuli konec tedna sklenili letošnje evropske nastope, želijo v prestolnici Štajerske zmagati.

Aleks Vlah (v rumenem dresu) na koprski tekmi s Kadettenom, obkrožen s tremi švicarskimi 
igralci. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Aleks Vlah (v rumenem dresu) na koprski tekmi s Kadettenom, obkrožen s tremi švicarskimi igralci. Foto: Tomaž Primožič/FPA

MARIBOR > Če so imeli koprski rokometaši v lanski sezoni naporen urnik in gre iskati krivca za rezultatske neuspehe (predvsem v domačih tekmovanjih) tudi v tem, letos ne bo tako. Varovanci novega trenerja Petra Mičovića so po spodbudni igri na prvi tekmi prvega kroga pokala EHF na povratnem obračunu podlegli pritisku in favorizirani Kadetten Schaffhausen jih je izločil iz Evrope. A izpad proti favoriziranim Švicarjem ni nobena tragedija, še posebej, ker je praksa z lanske odisejade Veselina Vujovića na klopi Kopra pokazala, da mlada rumeno-modra ekipa še ni pripravljena na tekmovanje na treh frontah.

Potem ko so v nedeljo zvečer igrali s Kadettenom, jih že danes v dvorani Tabor čaka obračun s prenovljenim Mariborom. Štajerci so po lanski neuspešni sezoni precej prevetrili ekipo. Moštvo, ki ga vodi Marko Šibila, ima vsako leto visoke cilje, a v zadnjem obdobju jim uspeva bolj malo. Prav zato so pred to sezono precej prenovili igralski kader. Med drugim sta klubske barve zamenjala Andraž Kete (Gorenje Velenje) in Adnan Sivić (Linz/Avstrija), kariero pa je končal Gregor Čudič. Vodilni iz štajerskega kluba pa so pripeljali veliko okrepitev, tudi iz tujine. Julian Jerebie je prišel iz madžarskega Csurga, Marija Golik iz Zameta, Marin Buneta pa iz Dubrave. Omeniti velja tudi Nika Medveda, ki je še v lanski sezoni nosil dres velenjskega Gorenja. Medved se je že na uvodni tekmi z Dobovo (Maribor je v gosteh slavil z 28:23) izkazal, saj je ob zmagi svoje ekipe dosegel kar devet zadetkov.

Koprčani se moči nasprotnika zavedajo, največja uganka pa bodo prav novi obrazi v vijoličastem dresu. “Maribor ima veliko novih rokometašev. Nanje se bomo morali še nekoliko bolje pripraviti. Kljub temu moram poudariti, da gre za ekipo, ki je močna kot celota. A mi se nikogar ne bojimo in v Maribor gremo po prvi dve točki,” je pred začetkom državnega prvenstva optimističen organizator igre Kopra Aleks Vlah. Koprčani bodo namreč zaradi evropskega nastopa tekmo uvodnega kroga s Celjem gostili šele 17. oktobra. O porazu v Švici pa je Vlah dodal: “Nekaj razočaranja je bilo, a poraz proti favorizirani ekipi ni nobena tragedija. V Mariboru nas čaka nova tekma in nova priložnost za dokazovanje.” .

Primorski ljubitelji rokometa si bodo tekmo lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na drugem programu TV Slovenija.


Najbolj brano