Desus za Izolo kot gazelo Jadrana

“Izoli želimo povrniti status Jadranske gazele,” je napovedal Desusov kandidat za izolskega župana Danilo Markočič, sicer tudi sam upokojenec, a z bogatim poznavanjem izolske občinske politike. Od konkretnih projektov je “za zdaj” napovedal le vzpostavitev mladinskega centra v Arrigoniju.

Danilo Markočič Foto: Nataša Čepar
Danilo Markočič Foto: Nataša Čepar

IZOLA > Nekoč šef kabineta izolske županje Brede Pečan in pozneje tudi nekdanje ministrice za kulturo JulijaneBizjak Mlakar, nekdanji direktor izolskega turističnega združenja in občinski svetnik Desusa. Danilo Markočič, danes upokojenec, je bil v svoji karieri še direktor Hotela Belvedere in pomočnik direktorja Lipice turizem. Obenem je eden od ustanoviteljev Društva oljkarjev slovenske Istre, ki ga tudi vodi.

“Izola je najlepše mesto na Mediteranu in ponosen sem na to, da sem Izolan,” je na predstavitvi svoje kandidature za izolskega župana dejal Markočič. Poudaril je, da je v volilnem programu osrednje mesto namenil skrbi za blaginjo Izolanov, za starejše in za mlade. “Za temi tremi točkami pa se skriva 15 konkretnih projektov, a jih za zdaj še ne nameravam razkriti,” je povedal. Izjemoma je omenil le potrebo po mladinskem centru Arrigoni, saj bo njegova ekipa v prihodnjih dneh v parku Pietro Coppo anketirala ljudi na to temo.

Markočič je izpostavil svojo pripravljenost za sodelovanje in doseganje kompromisov za razvoj Izole. Prednost vidi tudi v tem, da Izola še nima definirane svoje turistične usmeritve, saj je s tem odprta pot k ponujanju storitev z višjo dodano vrednostjo in s tem pridobivanju kakovostnejših gostov, kar pa je mogoče le v sodelovanju s hotelirji in gostinci. “Trenutno ima Izola veliko število gostov, predvsem dnevnih, od katerih pa ima lokalna skupnost bolj malo koristi,” poudari.

Markočič je zaskrbljen nad zadolženostjo občine, ki presega deset milijonov evrov in meni, da bi lahko občinska uprava - ki bi morala biti tudi sama vitkejša - poskrbela za sodelovanje pri več evropskih projektih in bi bila posledično upravičena do več evropskih sredstev.


Najbolj brano