Eros Ramazzotti bo izdal nov album

Priljubljeni italijanski glasbenik Eros Ramazzotti je napovedal, da bo 23. novembra pri založbi Polydor izdal nov album z naslovom Vita ce n'è. Ob izidu albuma, na katerem je delal leto in pol, se bo podal tudi na svetovno turnejo, ki se bo začela 17. februarja 2019 s koncertom v Münchnu in se bo raztegnila čez vse leto.

Eros Ramazzotti Foto: Maja Pertič Gombač
Eros Ramazzotti Foto: Maja Pertič Gombač

RIM > Eros Ramazzotti je dejal, da je za umetnika najpomembneje, da je njegovo delo sprejeto in ljubljeno. “Osvojiti srca posameznikov je ključnega pomena in sam sem si za to vselej prizadeval,” je njegove besede povzela italijanska tiskovna agencija Ansa.

Po besedah glasbenika, ki bo oktobra dopolnil 55 let, je album Vita ce n'è zanj zelo pomemben. Pojasnil je, da naslov, ki v prostem prevodu pomeni Življenja je še, prinaša pozitivno sporočilo, podobno, kot ga je skušal podati že s preostalimi skladbami, ki jih je ustvaril v minulih 30 letih, odkar je na sceni.

Ramazzotti je napovedal, da bo album v prihodnjem letu predstavil na turneji, ki jo bo začel v Münchnu. To mesto mu je po pisanju Anse zelo drago, saj je eno od prvih, v katerem se je predstavil občinstvu, leta 1984 pa je prav tam startal z evropsko turnejo.

Vstopnice za koncerte na napovedani turneji bodo predvidoma na voljo od 13. septembra, na glasbenikovi spletni strani pa za enkrat ni napovedano, da se bo ustavil v Sloveniji. Nazadnje je sicer pri nas nastopil leta 2015, ko je v ljubljanski dvorani Stožice predstavil album Perfetto.

Italijanski glasbenik odre osvaja od leta 1984, ko je v San Remu kot novinec prvič nastopil s pesmijo Terra Promessa. Njegova pot je nato vodila le še navzgor. Nanizal je več uspešnic, kot so Se Bastasse Una Canzone, Piu bella cosa in Parla Con Me. Mednarodno slavo so mu prinesli tudi dueti Cosas de la vida s Tino Turner iz leta 1997, Piu' che puoi s Cher leta 2001 in I Belong to You z Anastacio.