Nov spletni portal za mlade

V tem tednu je začel delovati nov portal mlad.si v okviru vladnega projekta Vem za mlade. Tam lahko mladi dobijo za njih pomembne informacije na enem spletnem mestu. Uporabnike usmerja tudi v storitve e-uprave, vabi v sodelovanje s kakšno mladinsko organizacijo in stremi k povezovanju mladih iz vse Slovenije, so sporočili z ministrstva.

 Nov portal mlad.si mladim ponuja zanje pomembne informacije 
na enem spletnem mestu. Foto: mlad.si
Nov portal mlad.si mladim ponuja zanje pomembne informacije na enem spletnem mestu. Foto: mlad.si

LJUBLJANA > Namen novega portala mlad.si je v prvi vrsti zagotavljanje koristnih, kakovostnih, pravočasnih in mladim prilagojenih informacij. Mladim uporabnikom omogoča tudi storitve e-uprave, kjer lahko različne postopke, kot je vpis na šolo in fakulteto ali urejanje prevoza in bivanja, opravljajo kar preko spleta.

S portalom želijo povezati mlade iz vse Slovenije. Ponujajo novice iz sveta zabave, informacije o dogodkih. Oblikovali so tudi prvi e-zemljevid v Sloveniji, s katerim mlade vabijo, da poiščejo mladinske organizacije, ki delujejo v bližini njihovega kraja bivanja.

Pri nastajanju portala je sodelovala širša skupina predstavnikov mladih, tako s strani študentov kot tudi vlade. V Uradu za mladino so pripravili promocijske aktivnosti na družbenih omrežjih facebook mlad.si. in promocijski film, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.


Najbolj brano