Za konec praznovanja še pohvale in zahvale

Dogodki ob hrpeljsko-kozinskem občinskem prazniku so se končali včeraj s slavnostno sejo v hrpeljskem kulturnem domu in podelitvijo občinskih pohval in zahval. Tokrat jih je županja Saša Likavec Svetelšek podelila kar 12, ne pa tudi najvišjega občinskega priznanja, zlate plakete.

Prejemniki pohval, zahval in priznanj so se sinoči tako družili na 
odru hrpeljskega kulturnega doma.  Foto: Andrejka Cunjac
Prejemniki pohval, zahval in priznanj so se sinoči tako družili na odru hrpeljskega kulturnega doma.  Foto: Andrejka Cunjac

HRPELJE > Letos so se v hrpeljsko-kozinski občinski upravi odločili za nekoliko drugačen način izbire občinskih nagrajencev. Društva in druge organizacije iz občine so pozvali, naj predlagajo, kdo si zasluži priznanja, na situ komisije pa je ostalo kar 12 posameznikov in skupin, je pojasnila Saša Likavec Svetelšek. Sinoči jim je na slavnostni seji, s katero so zaključili letošnji občinski praznik, izročila pohvale, zahvale in priznanja.

Zahvale so prejeli Športna zveza občine Hrpelje-Kozina za 20-letno delovanje in prizadevanje za izboljšanje pogojev dela športnih društev ter povezovanje pri športnih vprašanjih, KŠTD Prešnica za 15 let delovanja in organiziranja koncerta Glasnost (ne)znanih ter drugih dogodkov ob preškem opasilu, Prostovoljno gasilsko društvo Materija za 110 let delovanja in zagotavljanje javne gasilske službe, in Gostilna pri Križmanu oziroma njen gospodar Dušan Križman za 50 let delovanja.

Poleg tega je županja zahvale izročila še trem zvestim sodelavkam Občinskega glasila. Nives Mahne Čehovin in Helena Godina sta članici uredniškega odbora vse od začetka izhajanja glasila leta 1998 in pri njegovem nastajanju ves čas tudi aktivno sodelujeta, Olga Knez pa prispeva številne članke in fotografije z dogodkov na Krasu in v Brkinih. Zahvalo je prejela še Sandra Rijavec, dijakinja tretjega letnika umetniške gimnazije na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, ki je uspešna glasbenica, prejemnica mnogih priznanj na glasbenih tekmovanjih, članica Brkinske godbe 2000 in drugih sestavov.

Poleg tega je županja podelila dve pohvali. Prejela sta ju Tanja Miklavec za dolgoletno delo na področju športa in ženskega rokometa ter Nejc Poles, ki je s hitrim in strokovnim ukrepanjem pomagal nekaj tednov stari dojenčici, ko se je dušila.

Priznanji pa sta prejeli Maja Kastelic, ki je v osmem in devetem razredu osnovne šole prejela več priznanj iz znanja slovenščine, geografije, zgodovine, matematike, kemije in angleščine, ter Živa Dodič, odlična učenka glasbene šole pri predmetih klavir in flavta ter baletka.


Najbolj brano