Šestica kot čista eleganca

Dobrih tristo slovenskih voznikov bo po napovedih v prihodnjem letu prvič sedlo za volan zadnje generacije audija A6. Kljub poplavi takšnih in drugačnih križancev in mestnih terencev tudi klasične limuzine ohranjajo veljavo in priljubljenost.

Audi A6 bo že letos razveselil približno sto slovenskih kupcev.
Audi A6 bo že letos razveselil približno sto slovenskih kupcev. 

Šestica je dobila znan sprednji del z novo oblikovanimi led žarometi, zaradi boljše aerodinamike so vzvratna ogledala postavljena nekoliko nižje, na robovih vrat bo težko opaziti klasična tesnila, ki so skrita in s tem omogočajo, da v potniško kabino prihaja še nekoliko manj hrupa.

Digitalno okolje

Voznikovo delovno okolje je tudi pri šestici povsem digitalno, vključno z digitalnimi merilniki in velikim 10,1-palčnim infotainmentom iz A7. Pod njim je še en 8,6-palčni zaslon, ki skrbi za klimo in za vnos podatkov v navigacijo ali telefon.

Letos samo dizli

V letošnjem letu bodo Audijevi trgovci model A6 prodajali izključno z dizelskimi motorji, a se paleta bencinskih motorjev začne bogatiti že takoj po novem letu. Trenutna izbira obsega dvolitrski 150-kilovatni štirivaljnik 40 TDI (edini brez možnosti quattro pogona), medtem ko bo občutno več zanimanja za 45 TDI quattro (3.0 TDI s 170 kW) in za 50 TDI quattro z 210 kilovati moči. Prihodnje leto pride še različica allroad, napovedan je še prihod modela RS6 avant, ki bo predstavljal češnjo na vrhu torte in temu primerno visoko ceno.

Trenutno najosnovnejša šestica stane natanko 55.000 evrov, medtem ko je avant v povprečju za 2500 evrov dražji.


Najbolj brano