Grenak priokus v Bonifiki

Rumeno-modri so v prvem krogu pokala EHF v domači dvorani remizirali (25:25) s švicarsko ekipo Kadetten Schaffhausen. Tekmeca sta bila izenačena, kljub temu pa so Koprčani pred zadnjimi petimi minutami že imeli štiri zadetke prednosti. A nekaj črnih minut je bilo dovolj, da so gostje iztržili veliko ugodnejši izid.

Kapetan Žiga Smolnik je dosegel prvi uradni zadetek ekipe Kopra (v imenu odslej brez 2013) v novi sezoni.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Kapetan Žiga Smolnik je dosegel prvi uradni zadetek ekipe Kopra (v imenu odslej brez 2013) v novi sezoni.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER >

Koper: Kadetten Schaffhausen 25:25 (14:15)

Športna dvorana Bonifika, gledalcev 800 sodnika: Herczeg in Südi (oba Madžarska).

Koper: Kadetten Schaffhausen 25:25 (14:15)

Športna dvorana Bonifika, gledalcev 800 sodnika: Herczeg in Südi (oba Madžarska).

Koper: Haseljjić, Dolenc, Grzentič 1, Vlah 4, Krečič 1, Matijaševič, Poklar 1, Postogna, Moljk 2, Smolnik 4, Sokolič 3, Guček 1, Zugan, Planinc, Stopar, Bratkovič 8 (4).

Kadetten : Filipović, Meister, Zehnder, Küttel 1, Császár 12 (1), Haas, Beljanski 2, Stevanović, Gerbl 1, Šešum 3, Huber, Maros, Schelker, Frimmel 2, Tominec 3, Herburger 1.

Sedemmetrovke: Koper 4 (5), Kadetten 1 (1): izključitve: Koper 2013 10, Kadetten 12 minut.

Koper: Haseljjić, Dolenc, Grzentič 1, Vlah 4, Krečič 1, Matijaševič, Poklar 1, Postogna, Moljk 2, Smolnik 4, Sokolič 3, Guček 1, Zugan, Planinc, Stopar, Bratkovič 8 (4).

Kadetten: Filipović, Meister, Zehnder, Küttel 1, Császár 12 (1), Haas, Beljanski 2, Stevanović, Gerbl 1, Šešum 3, Huber, Maros, Schelker, Frimmel 2, Tominec 3, Herburger 1.

Sedemmetrovke: Koper 4 (5), Kadetten 1 (1): izključitve: Koper 2013 10, Kadetten 12 minut.

Ko sta v 55. minuti najboljši strelec Kopra Adam Bratkovič (osem golov) in Janez Guček stekla v hiter protinapad, so vsi v dvorani že videl zadetek za vodstvo s 26:21. Gostje so namreč v tisti akciji igrali brez vratarja, spretnemu Bratkoviču pa je žogo uspelo ukrasti. Hitro je stekel v napad in jo želel podati Gučku, čeprav bi lahko tudi sam zatresel prazno mrežo. Podaja pa je bila neuspešna in ravno ta napaka je v zaključku toliko zmedla domačine, da so ob koncu povsem popustili in dovolili desetkratnemu švicarskemu prvaku Kadettenu, da jih je celo ujel.

Če bi rumeno-modrim pred tekmo ponudili končni rezultat 25:25, bi ga najbrž podpisali. Še pred obračunom so se v domačem taboru namreč zavedali, kdo je njihov nasprotnik. V Koper je prišel večkratni švicarski prvak, ekipa, ki sicer redno igra v ligi prvakov. A že uvodne minute so nakazale, v katero smer bi lahko potekala tekma. Ekipi sta bili precej izenačeni, na prvi zadetek pa je bilo treba počakati do pete minute, ko je sezono z golom za 1:0 odprl novi kapetan Kopra Žiga Smolnik. V prvem delu prvega polčasa večjih pretresov ni bilo. Gostje so bili pričakovano precej trd oreh v obrambi, hitri protinapadi mladih Koprčanov pa so jim povzročali veliko preglavic. Domačini so na polovici prvega polčasa vodili tudi že z dvema zadetkoma prednosti, a je to v nekaj napadih izničil nekdanji rokometaš Kopra Nik Tominec. Nato so prišle na vrsto minute gostov, ki so na krilih izjemnega 34-letnega Madžara Gáborja Császárja (v prvem delu osem, skupno 12 golov) obrnili rezultat in odšli na odmor s prednostjo (14:15).

Čeprav so bili rumeno-modri v nadaljevanju še nekoliko agresivnejši, jim je uspelo izenačiti šele v 39. minuti, ko je lepo akcijo zaključil Smolnik. V nadaljevanju so ponovno prevladovali domačini in si v 47. minuti priigrali prednost dveh zadetkov. Sledile so črne minute Švicarjev, ki zadetka niso dosegli vse do 56. minute. Koprčani so igrali hitro, v napadih so bili uspešni, svoje pa je v vratih dodal tudi prišlek Mirza Haseljić (skupno sedem obramb). Vse to je bilo dovolj za najvišjo prednost (25:21) pred zadnjimi petimi minutami. A takrat so se rumeno-modri povsem ustavili. Priložnost v gostujočih vratih je dobil Hrvat Ivan Stevanović, ki je obranil nekaj strelov, v napadu gostov pa je še naprej prednjačil Császár. Strelski mrk Kopra so Švicarji znali izkoristiti in priti do veliko bolj ugodnega izida (25:25), kot jim je kazalo. “Prvi polčas je za nami. Nekaj časa so vodili gosti, nekaj mi. Dejstvo je, da smo odigrali dobro tekmo. Žal mi je zgolj zaradi nekaj zgrešenih stoodstotnih priložnosti. Kljub temu v naši igri vidim še veliko rezerv,” je bil z igro svojih varovancev precej zadovoljen novi trener Peter Mičović. Podobnega mnenja je bil tudi najboljši strelec Kopra Bratkovič, ki verjame, da lahko s soigralci prihodnjo nedeljo favorizirane Švicarje tudi presenetijo: “Dokazali smo, da se lahko z njimi kosamo. V Švico pa gotovo ne gremo samo odigrati tekmo in izgubiti. Zakaj jih ne bi presenetili? Če jim bomo vsilili svojo igro, je vse mogoče.”

Povratni obračun v BBC Areni v Schafhausnu bo v nedeljo ob 17. uri. Uspešnejša ekipa se bo za nagrado v drugem krogu pomerila z ukrajinskim Zaporožjem.


Najbolj brano