Kakšen bo Mičovićev start?

Pred rumeno-modrimi je prvi letošnji tekmovalni izziv. Drevi bodo ob 20. uri v domači Areni Bonifika v prvem krogu pokala EHF gostili desetkratne švicarske prvake, ekipo Kadetten Schaffhausen.

Žiga Smolnik bo po poškodbi Uroša Rapotca kapetan koprske  
ekipe. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Žiga Smolnik bo po poškodbi Uroša Rapotca kapetan koprske ekipe. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Rokometna pravljica z Veselinom Vujovićem v glavni vlogi je že koprska zgodovina. Čeprav so bili že lani cilji v klubu precej visoki, Koprčanom predvsem na domačih tleh ni uspelo doseči želenega. Vseeno so si po jesenskem uspehu v dveh tekmah s poljsko Gwardio zagotovili kar šest dodatnih evropskih tekem. V pokalu EHF so zaigrali v skupinskem delu, kar je bil velik uspeh.

Letos s tekmovanjem v Evropi začenjajo veliko prej. Novega trenerja Petra Mičovića pa že v uvodu čaka zahtevna preizkušnja. V Koper namreč prihaja večkratni švicarski prvak Kadetten, ki je primat najboljše ekipe v Švici izgubil v lanski sezoni, ko je naslov osvojil Wacker Thun. A moči nasprotnika se zavedajo tudi Koprčani, ki pa vseeno ne mečejo puške v koruzo. “Mislim, da smo dobili najtežjega možnega nasprotnika, ki igra redno v ligi prvakov. Prav tako je njihov vložek v ekipo temu primeren. Kljub temu pa morajo vlogo favorita opravičiti na igrišču. Če bomo igrali potrpežljivo in pametno v napadu ter agresivno v obrambi, lahko presenetimo,” je pred tekmo poudaril Žiga Smolnik, eden pomembnejših členov ekipe. Najbolj zveneči imeni švicarskega moštva, ki ga je v preteklosti vodil tudi nekdanjih koprski strateg Matjaž Tominec (sedaj za Kadetten igra njegov sin Nik), sta hrvaški reprezentančni vratar Ivan Stevanović in srbski ostrostrelec Žarko Šešum. Slednji je še v lanski sezoni branil barve nemškega Göppingena, s katerim je prav v pokalu EHF gostoval v Kopru. Po besedah Smolnika bodo imeli rumeno-modri največ težav prav z višjimi in težjimi Švicarji: “Največ težav nam bo povzročala njihova telesna prevlada. Imajo višje in težje posameznike od naših. Poleg omenjenih igralcev bi sam izpostavil še Gáborja Császárja, ki je motor te ekipe, prav tako pa zna biti zelo nevaren za gol nasprotnika.”

Koprčani, ki bodo sezono odigrali brez poškodovanega kapetana Uroša Rapotca, bodo povratno tekmo v Švici odigrali prihodnjo nedeljo. Zmagovalec se bo sredi oktobra v dveh tekmah pomeril z ukrajinskim Zaporožjem.


Najbolj brano