Oživela ulica: igriv prostor srečevanja domačinov

Kidričeva ulica z bližnjimi trgi je bila sinoči ponovno kraj, kjer so se med nastopi plesnih šol, stojnicami in na koncertih na tradicionalni prireditvi Oživela ulica srečevali številni domačini.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > V Taverni so oder zasedli številni plesalci in plesalke, akrobatke in mažoretke iz domačih klubov, Carpacciov trg pa je bil namenjen igram. Vzdolž Kidričeve ulice so se na stojnicah predstavljala lokalna društva, na svoj račun so prišli tudi ljubitelji risank. V lapidariju Pokrajinskega muzeja je bil koncertni večer, na katerem so nastopili Alba & Leo, Pantaloons in Plesni studio Erato v sodelovanju z Nino Contemporary.

Okoli Muzejskega trga je bil speljan labirint z razstavami, delavnicami in uličnimi performerji, na trgu pa je ekipa Freedom Fighterssound vrtela reggae. V atriju Fakultete za humanistične študije so udeleženci “silent partyja” s slušalkami na ušesih izbirali med glasbeno ponudbo didžejev Whynnela, Iana Carlasta in Saturday Simona. Na Titovem trgu, kjer sta bili na voljo hrana in pijača, so na odru nastopili stand up komiki, Lovski pevski zbor Dekani, ansambel Cvet v laseh, Eva Omahen, reper Drill in glasbena skupina Cherry Wine Tribute to Amy Winehouse.

Prireditev, ki jo organizira Klub študentov občine Koper, je že 19. leto zapored ustvarila prijetno okolje za druženje lokalnega prebivalstva.


Najbolj brano