Uroš Rapotec: “Najbolj bom pogrešal navijače”

Rumeno-modri so te dni v zaključnih pripravah na prvi letošnji izziv v pokalu EHF. Dobro vzdušje v ekipi pa je nekoliko skalila novica, da dolgoletni kapetan Kopra Uroš Rapotec odhaja na zahtevno operacijo kolena. Ta ga bo od igrišč zagotovo oddaljila za eno sezono, povsem mogoče pa bo lahko pomenila tudi konec dolge in uspešne kariere.

Uroš Rapotec Foto: Tomaž Primožič/FPA
Uroš Rapotec Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Čeprav je dolgoletni kapetan koprske rokometne ekipe in ljubljenec navijačev Uroš Rapotec že lansko sezono imel precej težav s poškodbami, ni nihče pričakoval novice, ki je odjeknila včeraj. “Il capitano” odhaja na operacijo levega kolena, ki ga bo od rokometa oddaljila za daljše obdobje. Tisto, kar ljubitelje rokometa najbolj zanima, pa je, ali dolgotrajna rehabilitacija pomeni tudi konec rokometne poti legende koprskega rokometa.

Včeraj je odjeknila novica, da boste zaradi operacije levega kolena in dolgotrajne rehabilitacije z rokometnih igrišč odsotni vsaj v naslednji sezoni. Pomeni to tudi konec kariere?

“Tega niti sam ne vem. Vse bo odvisno od poteka operacije, same rehabilitacije in seveda od počutja po vsem skupaj. Sem v zrelih rokometnih letih. Pri 34 letih se je s tako poškodbo nedvomno veliko teže spopasti. Najpomembneje bo, kako se bom počutil po tem, ko bo vse skupaj za mano. V tem trenutku na vprašanje, ali bom tudi končal z rokometno potjo, ne morem odgovoriti.”

Uroš Rapotec

rokometaš Kopra

“V tem trenutku na vprašanje, ali bom tudi končal z rokometno potjo, ne morem odgovoriti.”

Kaj natančno se je zgodilo in za kako hudo poškodbo gre?

“Poškodbo vlečem še z lanske prvenstvene tekme s Krko. Očitno sem v določenem trenutku nerodno stopil na parketu in si huje poškodoval hrustanec v kolenu. Po vseh analizah, pregledih in mnenjih zdravnikov je zaključek, da je potrebna operacija. Poseg bo v Ljubljani, točnega termina še ne poznam. Sicer po taki operaciji sledi dolga rehabilitacija, s prvimi resnejšimi treningi bi lahko začel šele šest do osem mesecev po operaciji.”

Kako ste se po dolgoletni karieri sami soočili z grenko novico?

“Zagotovo ni lahko in ni prijetno, da si prisiljen zgodbo končati na tak način. Čeprav še ne vem, kako se bo vse skupaj izteklo, bi vsekakor raje kariero sklenil drugače. Fantom bi ob koncu sezone povedal, da bomo imeli fešto ob slovesu od aktivnega igranja, tako pa ostaja nek grenak priokus. Kljub vsemu je še nekaj upanja, da se bo vse še dobro izteklo.”

Kaj boste najbolj pogrešali v naslednjem letu?

“Zagotovo bom najbolj pogrešal navijače, ki so nam v vsakem trenutku stali ob strani. Jasno je, da bom pogrešal tudi igro, zadetke, obrambe … Spremljanje s tribune je nehvaležno, a s tem se bo treba sprijazniti. Kljub temu bom mlajše soigralce še naprej gnal in jim dihal za ovratnik.”

“Il capitano” torej vsaj začasno zapušča barko. Kapetansko vlogo bo v RD Koper v letošnji sezoni prevzel Žiga Smolnik.

“Mislim, da je Žiga na to pripravljen. Upam tudi, da se je kaj naučil od mene. Ne bo mu lahko, a verjamem, da je moj pravi naslednik. Najpomembneje je, da bodo fantje tako na kot ob igrišču delovali kot eno. Potem uspeh ne bo izostal.”


Najbolj brano