Zmaga je prinesla mir v hišo

V vremensko okrnjenem nogometnem krogu je tudi sežansko nogometno zelenico že pred tekmo pošteno zalilo in nogometaši so občasno v lužah kar pošteno zaplavali v prazno. Tekma, pomembna za obe ekipi, je bila le odigrana, veselje pa je prinesla v domači tabor.

V ospredju je Marko Krivičić, v ozadju pa  Stefan Stevanović, ki je 
sprožil zmagoviti strel na tekmi.  Foto: Matej Glavina
V ospredju je Marko Krivičić, v ozadju pa Stefan Stevanović, ki je sprožil zmagoviti strel na tekmi.  Foto: Matej Glavina

SEŽANA > Obe moštvi sta sezono začeli pod pričakovanji, kar še posebej velja za občasnega prvoligaša Radomlje. Gostje so na Kras prišli brez kaznovanega trenerja Nermina Bašića. Domači trener Andrej Razdrh še išče dobitni sitem igre in postavo, zato je bila ta tudi tokrat nekoliko premešana. Prvič v sezoni je prišlo do zamenjave v vratih, saj se je v prvo postavo vrnil Arian Rener, medtem ko je Nick Bičić moral na klop. A po videnem bo forma vratarjev še mučila sežanski strokovni štab.

Pred tekmo je močan naliv dobro namočil Sežano in okolico, na igrišču so se ustvarjale luže, ki so ob burji otežile igro tekmecev. Sežanci so začeli odločno, z dvema napadalcema, vendar so bili pred kazenskim prostorom znova brez pravih idej. Blizu sredine polčasa so sprožili prvo uigrano akcijo, po kateri je zaključni strel pripadel Dinu Stančiču. Žoga je končala mimo gola, potem pa se je opogumil še Marko Krivičić, čigar strela sta dvakrat končala - v branilcih Radomelj. Do konca polčasa izrazitih priložnosti ni bilo, kar pa ne velja za nekaj priložnosti za protinapade na obeh straneh po zdrsih nogometašev zaradi blata in vode na igrišču. Dvakrat je posredoval tudi gostujoči vratar David Adam.

Cherrybox Tabor : Radomlje 1:0 (0:0)

Stadion Rajko Štolfa, gledalcev 220 sodnik Matković (Ravne na Koroškem) 5,5. Strelec Halilović (79, ag). Cherrybox Tabor Sežana: Rener 5,5, Salkić 6,5, Aliaj 6, Azinović 7, J. Požrl 6, Nemanič 6, Krivičić 6,5 (od 67. Vukelić 6), Sever 6,5, Stevanović 6 (od 87. Škerjanc-), Stančič 6 (od 77. Bačanin-), Kebe 5,5. Trener: Andrej Razdrh. Radomlje: Adam, Halilović, Jakovljević, Mornar, Jazbec, Trdin, Kondić (od 81. Gomara), Nuhanović (od 35. Primc), Hajrić, Cerar, Ahačič (od 64. Veselaj). Pomočnik trenerja: Sanel Konjević.

V nadaljevanju so domači nekoliko spremenili postavitev, Sever se je pomaknil v vlogo pol napadalca in v 54. minuti je s silovitima strelom z razdalje stresel vratnico. Naslednje minute so minile ob popolni prevladi domačih: po začeti akciji Tonija Aliaja je Krivičiću strel ubranil njegov nekdanji koprski soigralec Adam, nato je Stančič meril mimo druge vratnice. Radomljani so se odločili za previdno igro in bi skoraj srečno izenačili, ko bi visoka žoga po strelu Anela Hajrića skoraj ukanila Renerja, a je zadela prečnik. Gostitelji so nato vendarle zadeli s pomočjo tekmeca - strel Stefana Stevanovića je presenetil goste in žogo je v lastno mrežo nesrečno preusmeril Adel Halilović.

V zadnjem delu tekme je bilo precej napetosti, ki jo je z neizdelanim kriterijem in napakami prispeval še sodnik Aleksandar Matković. Ob “blokadi” Erika Salkića nad Getaurjem Veselajem je piskal prekršek na robu kazenskega prostora - kontakt med igralcema je bil že v kazenskem prostoru in je žoga že ušla v golavt: torej ali je bila enajstmetrovka ali pa nič. Potem je tik pred koncem prezrl, da je Hajrić pohodil Renerja. Matković je dosodil kot, gostje pa so domačim športno vrnili žogo. “Vesel sem za težko prigarano zmago proti organiziranemu nasprotniku. Čestitam fantom, ki so pokazali srčno in dobro predstavo. Imamo kvaliteto, ki bo s časom prišla na plan,” pravi domači trener Razdrh.


Najbolj brano