Življenje po Vujoviću

Rokometaši Kopra se vneto pripravljajo na prvo pomembno srečanje, ki jih čaka že konec tedna, ko se bodo v prvem krogu pokala EHF pomerili s švicarsko ekipo Kadetten Schaffhausen. Razen menjave trenerja - Veselina Vujovića je zamenjal Peter Mičović - in prihoda bosanskega vratarja Mirze Haseljića, v klubu pred novo sezono ni sprememb.

Novega trenerja Petra Mičovića s koprskimi rokometaši prvi resnejši preizkus v novi sezoni čaka že 
to soboto z domačo tekmo v prvem krogu pokala EHF. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Novega trenerja Petra Mičovića s koprskimi rokometaši prvi resnejši preizkus v novi sezoni čaka že to soboto z domačo tekmo v prvem krogu pokala EHF. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Rumeno-modra barka, ki jo je prejšnjo sezono (ne)uspešno krmaril slovenski selektor Veselin Vujović, bo v letošnjo zaplula z novim trenerjem. 48-letni Peter Mičović, sicer profesor športne vzgoje, je v prejšnjih letih deloval v Izoli, izkušnje ima tudi iz mladinskih reprezentančnih selekcij. Kljub vsemu pa prihod v Koper zanj predstavlja velik korak naprej. “Zadovoljen sem z vsem skupaj. Z igralci, njihovo prizadevnostjo, organizacijo in razmerami za delo, ki jih imamo v Kopru. Naš cilj bo vselej dati vse od sebe, kar znajo ceniti tudi navijači, ki jih je okrog kluba zares veliko,” je o izzivu, ki ga čaka na klopi RD Koper 2013, spregovoril novi trener Mičović.

Novi trener, nove zamisli

Za rokometaši Kopra je že precej trdega dela. S kondicijskimi pripravami, ki jih je vodil novi pomočnik v trenerski ekipi Matej Kleva, so začeli že pred mesecem dni. Poleg tega so v prejšnjih dveh tednih odigrali veliko prijateljskih srečanj. Na turnirju v Doboju so osvojili peto mesto, po dvakrat so izgubili (Tatran Prešov in CSA Steaua) in zmagali (Sloga in Hapoel Rishon LeZion). “V Doboju smo odigrali štiri kakovostne tekme, ves turnir smo rasli. Vsi igralci so dobili priložnost, tudi na domači prijateljski tekmi s Porečem sem dodatno rotiral ekipo. Videl sem, kje smo napredovali, kje so naši minusi in kaj moramo še popraviti,” je zaključil Mičović.

“Še vedno se iščemo s trenerjem. Tisto, kar želi od nas na treningih, skušamo prenesti na tekmo. Vujović je imel svoje ideje, sedaj ima Peter Mičović svoje. Na nek način menjamo sistem, zagotovo pa bomo potrebovali še nekaj časa, da ga izpilimo. A časa ni veliko, že ta konec tedna nas čaka evropski izziv,” je povedal dolgoletni kapetan Uroš Rapotec, čigar vloga v ekipi še ni povsem jasna. Za uvod v sezono bo v soboto v Kopru gostoval Kadetten Schaffhausen, povratna tekma bo teden dni kasneje v Švici. Zmagovalec se bo sredi oktobra v dveh tekmah pomeril z ukrajinskim Zaporožjem.

Vratarska rešitev

V minuli sezoni so imeli Koprčani precej težav z vratarji. Čeprav so v sezono krenili z dvema kvalitetnima vratarjema, Juretom Vranom in Blažem Vončino, so jo končali z manj izkušenima Tržačanom Thomasom Postogno in Martinom Kocjančičem. Ravno na tem občutljivem igralskem položaju so vodilni možje v klubu morali poiskati rešitev za novo sezono.

Čeprav oba omenjena vratarja ostajata člana Kopra, sta v Mirzi Haseljiću, 26-letnem vratarju iz Bosne in Hercegovine, dobila veliko konkurenco. 194 centimetrov visoki vratar je doslej igral za Jajce, Borac Banja Luko in Vogošćo, od koder se je preselil v Istro. “Moram pohvaliti soigralce, ki so se zares potrudili, da se počutim lepo. Ta mesec dni, kolikor sem v Kopru, je minil kar hitro. Veliko smo trenirali, prav tako smo odigrali precej prijateljskih tekem. Počutim se zelo dobro. Ko bom obvladal še slovenski jezik, bo zares kot doma,” je o svoji prvi izkušnji v tujini nekaj besed povedal Haseljić in se že obrnil proti evropskemu izzivu, ki čaka Koprčane že konec tedna: “Težko je karkoli napovedati. Nedvomno bo težko, saj gre za izjemno močno ekipo. Kadetten ima v svojih vrstah nekaj izjemnih rokometašev, izpostavil bi hrvaškega vratarja Ivana Stevanovića in srbskega ostrostrelca Žarka Šešuma. Mi bomo seveda dali vse od sebe, da si že na prvi tekmi priigramo ugoden rezultat.”


Najbolj brano