Tretja liga kot nagrada

S porazom v Izoli (0:3) so pri Nogometnem klubu Plama Podgrad začeli pisati novo poglavje v klubski zgodovini. Nastop v tretjeligaškem rangu je velik izziv.

Nogometaši Plame pripravljeni čakajo nove izzive.

 Foto: NK Plama
Nogometaši Plame pripravljeni čakajo nove izzive.  Foto: NK Plama

PODGRAD > Podgrajci so enega od vrhuncev sezone doživeli prav na njenem začetku. Pokalni obračun z Gorico (0:5) je pomenil lepo nagrado za izjemno uspešno minulo sezono, ki jim je prinesla napredovanje v tretjo ligo ter nastop med pokalno elito. Po nekaj tednih rednih treningov in pripravljalnih tekem so varovanci Damjana Počkaja usmerjeni v prvenstvo tretje SNL zahod. Članska ekipa je v primerjavi z lansko precej pomlajena. Priključili so se ji Patrik Ujčič, Andraž Furlan, Matevž Ribič in Lovro Bizjak. V klubu nestrpno pričakujejo prihod Matije Baše ter povratek rekonvalescenta Tomaža Gustinčiča, poškodovan je Štefan Iskra, medtem ko je klub zapustil Dragan Meš. S pripravami na tekmovanje na višji ravni so v Podgradu pričeli v začetku julija. Kondicijski del je potekal v naravi, nogometni pa na malem igrišču z umetno travo, ki je ob gradnji novega igrišča pomenilo zasilno rešitev. Večino taktičnih zamisli je Počkaj preizkusil na osmih pripravljalnih tekmah. “Zavedamo se, da je liga letos močnejša kot lani. Kakovostno bosta najbrž izstopala Koper in Tolmin, z ostalimi pa se želimo na igrišču enakovredno boriti. Nastopanje na tej ravni tekmovanja je za nas velika čast in nagrada za dobro delo v zadnjih treh sezonah. Na igrišču bomo skušali biti vsakemu tekmecu enakovreden nasprotnik,” je pojasnil član upravnega odbora Zdravko Kirn. Glavno breme v ekipi bo tudi letos najbrž slonelo na izkušenih nosilcih igre Igorju Marincu, Tadeju Tomažiču, Mitji Jagodniku, Juretu Mahnetu in vratarju Anžetu Počkaju.

Ker gradnja novega igrišča še ni končana, bo Plama jesenske domače dvoboje igrala v Krvavem Potoku. “Naš klub deluje na popolnoma volonterski osnovi. Ključna težava je odsotnost domačega igrišča, ne glede na raven tekmovanja. Ostalo bomo že nekako zmogli. Finančne in notranje-organizacijske zahteve so v tretji ligi precej večje, vendar smo optimisti. Pričakujemo, da se bo bistriško gospodarstvo bolj aktivno vključilo v podporno shemo kluba, še posebej podjetja, ki so zrasla iz nekdanje Plame,” je še dodal Kirn.


Najbolj brano