Heta prodaja Delamaris resort

Heta, naslednica avstrijske banke Hypo, na nepremičninskem trgu ponuja pet investicijskih zemljišč, od tega dve v Istri. Gre za razvojni projekt Delamaris resort v Izoli in obsežno stavbno zemljišče v naselju Oltra v Ankaranu.

Na lokaciji nekdanje tovarne ribjih konzerv so predvideli ureditev štirizvezdičnega kompleksa s centrom dobrega počutja. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Na lokaciji nekdanje tovarne ribjih konzerv so predvideli ureditev štirizvezdičnega kompleksa s centrom dobrega počutja. Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA, ANKARAN > V Izoli je naprodaj stavbno zemljišče nekdanjega Delamarisovega proizvodnega kompleksa, ki meri kar 37.350 kvadratnih metrov.

V idejnem osnutku, kako urediti to degradirano območje, so predvideli štirizvezdični kompleks s centrom dobrega počutja, 270 hotelskimi sobami, 80 apartmaji in sedmimi vilami. Da novogradnje ne bi preveč izstopale iz starega mestnega jedra, si jih predstavljajo iz tradicionalnih materialov, kamna in lesa. Avtomobili bodo v kletnih prostorih oziroma garaži z 225 mesti.

Ko so lani jeseni študije in projekcije javnosti in lokalnim investitorjem predstavili v Izoli, je prvi mož Hete Armin Trinkl povedal, da si želijo nepremičnino prodati do konca prihodnjega leta. Projekt je ovrednotil na 60 milijonov evrov - s približno sedem milijonov evrov vrednim zemljiščem vred. Računajo predvsem na tuje investitorje. Kupcev, ki bi bili pripravljeni toliko odšteti, pa doslej niso našli.

V naselju Oltra v Ankaranu, nad Ivančičevo cesto, pa je naprodaj stavbno zemljišče, ki se razteza na 13.860 kvadratnih metrih. Namenjeno je za razvoj centralnih dejavnosti (poslovni in gostinski lokali) oziroma manjših apartmajskih hiš. Vloge morebitnih interesentov pričakujejo do 3. septembra.


Najbolj brano