V Hitu vroče med zaposlenimi in upravo

Ker trem zaposlenim za določen čas niso podaljšali pogodbe o zaposlitvi, naj bi med zaposlenimi v Hitu znova završalo. Po neuradnih informacijah ni izključena niti stavka. V vodstvu Hita pravijo, da so število zaposlenih celo povečali, pojasnili pa so tudi razloge za slabšo bruto realizacijo od iger na srečo.

Najmočnejši kitajski igralci iz sosednje Italije so se umirili oziroma 
jih je manj, kar vpliva na poslovanje. Foto: Leo Caharija/Arhiv PN
Najmočnejši kitajski igralci iz sosednje Italije so se umirili oziroma jih je manj, kar vpliva na poslovanje. Foto: Leo Caharija/Arhiv PN

NOVA GORICA > “Trije smo prejeli odpoved. Sama sem bila zaposlena za določen čas, po enem letu pa mi niso podaljšali pogodbe. Kot razlog so navedli krčenje, vem pa, da so kasneje angažirali nekaj študentov,” je povedala zdaj že nekdanja valejka v Hitu, ki se ni želela izpostaviti z imenom in priimkom (njeno ime hranimo v uredništvu). Razkrila je še, da naj bi bila po njenih informacijah zaradi nesoglasij z upravo v zraku tudi stavka.

Neuradno nam je še nekaj zaposlenih v našem največjem igralniškem podjetju potrdilo, da ne izključujejo niti stavke, in sicer ne le zaradi omenjenega nepodaljšanja pogodb za določen čas, ampak zaradi več nerešenih zadev, zaradi katerih so napeti odnosi med zaposlenimi in upravo. Razmere naj bi se zaostrovale. Hit naj ne bi posloval več tako dobro, kot je včasih, kitajskih gostov naj bi bilo manj, kot jih je bilo ...

53

pogodb za določen čas so v Hitu letos podaljšali, s tremi zaposlenimi pa niso sklenili novih pogodb o zaposlitvi

Povprečna bruto plača v Hitu 2000 evrov

Za pojasnila smo se obrnili na Hitovo upravo. Kot je pojasnil Tevž Korent, član uprave, je bilo na zadnji dan julija v družbi Hit 1765 zaposlenih, za pet več kot konec leta 2017.

“Lani so bile vse pogodbe za določen čas podaljšane. Letos se po njihovem izteku od 56 pogodb za določen čas s tremi zaposlenimi ni sklenilo novih pogodb o zaposlitvi,” je povedal in potrdil, da si v času dopustov pomagajo tudi s študenti.

1765

zaposlenih je bilo v družbi Hit na zadnji dan julija

Kar se tiče zaposlitev, zaposlenih in omembe stavke, je povedal še, da znaša povprečna bruto plača v družbi Hit 2000 evrov, zaposleni pa so ob rednih mesečnih dohodkih letos prejeli izplačila nagrad za individualno delovno uspešnost, regres, del plače na podlagi uspešnosti poslovanja, izplačilo viškov ur, izredno je napredovala več kot tretjina zaposlenih v začetnih plačilnih razredih ...

Korent je potrdil, da bruto realizacija od iger na srečo zaostaja za načrtovano in tisto iz lanskega leta za približno šest odstotkov, pri čemer boljše rezultate izkazuje poslovanje igralnih avtomatov, na igralnih mizah pa rezultate krojita bolj umirjena igra kitajskih gostov in visoki dobitki igralcev.

6

odstotkov manj prihodkov od iger na srečo beležijo v Hitu v primerjavi z lanskimi in načrtovanimi

Manj kitajskih igralcev in rekordni dobitki

Med ključnimi vplivi na slabšo igralniško realizacijo je omenil povečan nadzor italijanskih organov pregona na poslovanje kitajskih podjetnikov v Italiji, prometne zamaške pri delih na avtocesti A4 Benetke - Trst in rekordna izplačila dobitkov.

“Obisk s premišljenimi aktivnostmi na trgu ohranjamo na približno enaki ravni kot lani. V primerjavi z neposredno konkurenco smo pri tem bistveno uspešnejši, saj se italijanske igralnice soočajo s padci obiska, “ je pojasnil, kot izjemo pa omeni igralnico v Benetkah, ki v primerjavi s preteklim letom beleži rast. Kot pozitivno je omenil, da so zahvaljujoč večji zasedenosti in doseganju višjih cen v porastu prihodki iz turistično-hotelirske dejavnosti. Na ravni družbe in skupine Hit.

“Prizadevanja za stabilizacijo poslovanja in doseganja zastavljenih poslovnih ciljev se nadaljujejo z uresničevanjem ukrepov za poviševanje realizacije ter razbremenitvijo stroškov,” je sklenil.


Najbolj brano