Strelski ognjemet za novogoriško zmago

Gledalci so na tekmi 5. kroga prve slovenske nogometne lige med Gorico in Domžalami videli resda le en zadetek iz enajstmetrovke, a kdor si je ogledal dvoboj v športnem parku, mu ni bilo žal. Domači privrženci so se veselili zmage 1:0.

Tako je Osuji Amarachi dosegel edini gol iz enajstmetrovke na 
včerajšnji tekmi.  Foto: Leo Caharija
Tako je Osuji Amarachi dosegel edini gol iz enajstmetrovke na včerajšnji tekmi.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > “Tekma je bila adrenalinska. Gledalci so uživali, trenerjem pa niso najbolj pri srcu tovrstni dvoboji. Vseeno moramo biti zelo zadovoljni, saj smo premagali zelo kakovostno ekipo. Zoperstavili smo se ji z garanjem, a tudi znanjem. Oboji smo si priigrali številne priložnosti. Dobro smo se odzvali po hudem porazu v Mariboru. Zmaga je zelo pomembna. Prvenstvo je namreč naporno in izenačeno. Vsi se borijo. Tako kot smo bili en dan po Mariboru potolčeni, bomo zdaj en dan srečni. Potem pa že sledijo novi izzivi,” je povedal po tekmi trener Gorice Miran Srebrnič. Še prej je posebej pozdravil vsakega igralca, ki so se zmagovalci podali v domačo slačilnico, od koder je donela pesem. Kako tudi ne, po takšni tekmi. Domžalčani in Novogoričani so uprizorili strelske vaje, med katerimi so manjali le zadetki. Sicer pa je bilo vsega veliko, še največ pa zamujenih priložnosti. Domžalčani so med drugim trikrat zatresli okvir vrat, a tudi Novogoričani so se nekajkrat znašli v položaju, ko je bilo teže zgrešiti kot zadeti.

Že začetek tekme je bil kljub visokim temperaturam obojestransko živahen. Tudi priložnosti ni manjkalo. V uvodnih desetih minutah bi se mreži lahko zatresli vsaj trikrat. Senijada Ibričića so od zadetka ločili le centimetri. Ob nemočnem Gregi Sorčanu se je stresel okvir goriških vrat. Na drugi strani so tudi gostitelji izpeljali nekaj domiselnih akcij. Domači trener si je od sicer igrive enajsterice želel več agresivnosti in jo tudi dobil.

Gorica : Domžale 1:0 (1:0)

Športni park, sodnik Ponis (Koper) gledalcev 400. Strelec - 1:0 Osuji (35, 11 m).

Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, Hodžić, Kolenc, Grudina, Osuji (od 88. Bužinel), Kotnik, Džuzdanović (od 67. Humar), Filipović (od 84. Smajlagić). Trener: Miran Srebrnič.

Domžale: Mulalić, Urh (od 73. Žužek), Klemenčič, Dobrovoljc, Rom (od 61. Hodžić), Husmani, Mujan, Gnezda Čerin, Ibričić, Ibraimi, Nicholson (od 46. Haljeta). Trener: Simon Rožman.

Rumena kartona: Kolenc; Nicholson.

Shamar Nicholson, ki je spomladi zatresel domačo mrežo v novogoriškem športnem parku, je poskušal po kotu v kazenskem prostoru zadržati visokega Žigo Lipuščka, kar mu je tudi uspelo, a s prekrškom. Zanesljivi izvajalec najstrožje kazni pa je bil Osuji Amarachi. Novogoriško vodstvo bi lahko ob odmoru bilo še izdatnejše, sicer pa je drugi polčas postregel s pravim ognjemetom. Po strelih Tončija Mujana in Ibričića se je spet tresel okvir vrat Novogoričanov, ki bi si lahko včeraj nekajkrat že prej priigrali brezskrbno končnico.


Najbolj brano