V novi številki Primorskih novic preberite

Te dni je v Piranu vse polno, celo v garažni hiši na Fornačah ni mogoče dobiti prostega parkirnega mesta. Domačini so besni, ker menijo, da je prodanih preveč mesečnih abonmajev; preden jim uspe priti do doma, lahko tudi eno uro krožijo po mestu in zaman oprezajo za parkiriščem.

Garažna hiša na Fornačah te dni poka po šivih Foto: Primorske novice
Garažna hiša na Fornačah te dni poka po šivih Foto: Primorske novice

Astronomske globe kubanskim plesalcem

Kubanska folklorna skupina Camagua petkovega nastopa v okviru Festivala src v Bovcu ne bo ohranila v lepem spominu. Policisti so jih namreč oglobili, ker pri sebi niso imeli dokumentov. S tem so kršili zakon o tujcih in si prislužili vsak po 500 evrov kazni. “Solz nastopajočih ne bom nikoli pozabil,” je dejal bovški župan Valter Mlekuž

“Tako dolga zapora se ne sme ponoviti”

Direkcija za infrastrukturo je sporočila, da bo danes ob 17. uri uredila izmenični enosmerni promet na keltiki skozi sotesko Zala. Poslanec in državni svetnik Samo Bevk in Bojan Režun pa sta v javno pismo nanizala predloge v izogib ponovitvi tako dolge in škodljive popolne zapore glavne in edine varne ceste v Idrijo.

Poličevi gradijo tovarno fotonapetostnih modulov

V Divači raste ena največjih tovarn fotonapetostnih modulov v Evropski uniji. Gradi jo skupina P&P v lasti družine Polič. Če bo šlo vse po načrtih, bo nared do zime, saj si želijo, da bi proizvodnjo zagnali proti koncu leta.

Slovenska policija utegne leteti z italijanskim helikopterjem

Na ponovljeni razpis za nakup transportnega helikopterja za potrebe policije (prvič ni bilo nobenega ponudnika) je v predvidenem roku prispela le ena ponudba. Italijanski ponudnik Leonardo ponuja helikopter za 14,6 milijona evrov. Notranje ministrstvo ponudbo še preučuje.

Italijan norel po Izoli

Najprej je trčil v ljubljanski avto, nato v avto Izolana, ko ga je ta hotel ustaviti, je zapeljal proti njemu, trčil v tretji avto in odpeljal s kraja. Pa 52-letnemu pijanemu Italijanu v petek zvečer v Izoli še ni bilo dovolj. Z avtom se je vrnil in še enkrat skušal povoziti Izolana, nato pa zapeljal proti policistom. Ti so ga ustavili in vklenili.

Kradejo tistim, ki pomagajo

Neznana moška sta pred časom skušala vlomiti v šempetrski gasilski dom. Za razliko od kanalskih prostovoljnih gasilcev, ki so jih vlomilci sredi marca oškodovali za 15.000 evrov, pa v Šempetru niso ukradli ničesar, na vratih so pustili le svoje sledi. Pred dobrim mesecem so neznanci na Vrhu izpraznili tudi prostore civilne zaščite.

Klavirska eksplozija in iskanje obliža

Ne, klavir niso le črno-bele tipke. 26-letni madžarski pianist Peter Bence občinstvo navdušuje, ko pri svojih interpretacijah drvi po njih, “cuka” strune, skrite pod pokrovom ter bobna in tolče po lesenih delih klavirja. “Ne bojte se, ob izvedbi tega koncerta ne bomo poškodovali nobenega klavirja,” je hudomušno potolažil občinstvo na Titovem trgu. In res, klavir jo je odnesel brez prask, je pa obliž potreboval pianistov prst.

Iz športnih vsebin

> V Izoli so pred novo sezono pomladili nogometno ekipo

> Uvodni krog tretje slovenske nogometne lige zahod je zaznamoval obračun Primorja in Kopra, ki je pripadel gostom

> Slovenci do obeh naslovov srednjeevropskih prvakov v odbojki na mivki

> Odbojkarji Salonita Anhovo so okrepljeni začeli priprave

> V prvem primorskem obračunu druge SNL - Vitanest Bilje : Ankaran Postojna 1:1


Najbolj brano