V novi številki Primorskih novic preberite

V sredo bodo v Brdih začeli s trgatvijo. Vinogradniki so letos zelo zadovoljni s stanjem v vinogradih. Marsikje so sladkorne stopnje in videz grozdja takšni, da bi že lahko začeli s trgatvijo, izkušeni vinogradniki pa vedo, da se splača ob takšnih razmerah počakati in trti omogočiti, da v celoti izkaže svoj potencial.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

Jadransko cesto si delijo motorna vozila in kolesarji

Avtomobili, ki vozijo po Jadranski cesti, se predvsem v poletnih mesecih redno umikajo številnim kolesarjem.

V Postojni bi oživili legendarni brivsko-frizerski salon

Arhitekturno izstopajočo zeleno hišo ob Ljubljanski cesti v Postojni, v kateri je skoraj stoletje deloval legendarni postojnski brivsko-frizerski salon Ozbič, je začel najedati zob časa. Postojnska občina namerava zdaj hišo, ki jo je vzela v najem, obnoviti.

Vodiči polnijo zapor

Policisti so ob državni meji s Hrvaško letos ujeli že 42 vodičev ali prevoznikov, ki služijo s stisko ilegalnih prebežnikov, sodišče pa jih je kar 37 poslalo v pripor.

Šarcu glas več, kot je pričakoval

Marjan Šarec je postal novi predsednik vlade s podporo 55 glasov poslancev.

Pri Plami je kar veliko sprememb

Po dolgem premoru so v taboru košarkaškega kluba Plama pur ta teden pričeli s pripravami na šesto sezono v drugoligaški druščini. Bistriška ekipa jo pričakuje kar precej spremenjena.

Pianist iz Guinessove knjige rekordov

26-letni madžarski pianist, skladatelj in producent Peter Bence, ki je letos že dvakrat navdušil ljubljansko občinstvo, bo v sklopu evropske turneje drevi ob 21. uri nastopil v Kopru.

Z zbiranjem šolskih potrebščin pomagajo družinam v stiski

Poletje gre počasi h koncu. Otroci in mladostniki že odštevajo dneve do začetka novega šolskega leta. Ni malo družin, kjer so starši s težavo kupili vse šolske potrebščine, še posebej, če imajo več otrok.

V jame k hudiču in svetniku, po erotiko in adrenalin

V jamah si je mogoče ogledati kapnike, podzemne reke, jamske živali, vojaške ostaline, poleti pa se je v njih mogoče tudi ohladiti.

Portretist kraške arhitekturne dediščine

Marijan Miklavec že štiri desetletja slika kraške vasi.


Najbolj brano