Nov poskus rešitve Počka ali državna “norost”?

Javnosti je od začetka tedna na ogled nova pobuda za državni prostorski načrt za osredje vadišče Slovenske vojske. Razlog zanj je odločitev ustavnega sodišča, ki je zdajšnji DPN razveljavilo. V Postojni, kjer nadaljujejo pravno bitko za zaprtje vadišča, menijo, da skuša država z glavo skozi zid.

Za sprejem zakonitega in ustavnega DPN bo ključno, ali bo Mors v 
drugo uspel dokazati, da vadišče ne pomeni tveganja za onesnaženje virov pitne vode. Foto: Danijel Cek
Za sprejem zakonitega in ustavnega DPN bo ključno, ali bo Mors v drugo uspel dokazati, da vadišče ne pomeni tveganja za onesnaženje virov pitne vode. Foto: Danijel Cek

POSTOJNA > Skoraj desetletje po prvih projektih za celovito ureditev osrednjega vojaškega vadišča in štiri leta po sprejemu uredbe o državnem ...

Komentar novinarja

Veronika Rupnik Ženko

Kdo se (ne) boji Nata?

Nov postopek za sprejem državnega prostorskega načrta (DPN) za osrednje vadišče Slovenske vojske, s katerim država začenja, ker je ustavno sodišče sedanji DPN razveljavilo, si je težko razložiti drugače kot popuščanje Natu. Tudi vlada je nedavno zapisala, da ima vadišče Poček “v sistemu obrambe države strateški pomen, saj je edino tovrstno območje, kjer lahko Slovenska vojska izvaja usposabljanja za potrebe obrambe države in izpolnjevanja zahtev zavezništva”. Če ga ne bo posodobila, saj zdaj ni ...

Preberi več

Celotna vsebina je na voljo le naročnikom.

Želite dostop do vseh spletnih vsebin?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
 
ALI

Paketi po vaši meri z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic

Izberite paket po vaših željah s poljubnim načinom plačila in si zagotovite dostop do vseh digitalnih vsebin Primorskih novic.

Prijavite se z obstoječim uporabniškim računom ali registrirajte novega uporabnika in si izberite paket po vaših željah z enomesečno, šestmesečno ali letno naročnino.

Za nakup digitalnih paketov omogočamo plačila:

  • Bančno nakazilo
  • Paypal
  • Kreditne kartice
  • Moneta
Paket Cena
Dnevni paket 1,99 EUR
Popolni paket že od 7,99 EUR / mesec
Popolni plus PDF paket
PDF izdaja je dostopna le na pametnih napravah.
že od 15,99 EUR / mesec
Vse cene vsebujejo 5% DDV.  

Z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic lahko do vsebin dostopate tudi preko pametnih naprav. Aplikacija Primorske novice je na voljo v:

Najbolj brano