Napeto do zadnjega zamaha z veslom

Sinoči je bilo na ajdovskem letnem bazenu še posebej živahno, saj je Ajdovščina gostila enega od polfinalnih obračunov letošnjih Iger mest Slovenije (City games), ki jih prireja Adria Events. V sosedskem derbiju je ekipa športnikov iz Ajdovščine po napetem in izenačenem boju za točko ugnala ekipo športnikov iz Nove Gorice ter se uvrstila v jutrišnji finalni obračun slovenskih ekip, ki bo v Kranju.

 Foto: Alenka Tratnik
Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Organizator je sinočnjo prireditev na ajdovskem kopališču izvedel v sodelovanju z Občino Ajdovščina in Zavodom za šport Ajdovščina, Ajdovci pa so se znova izkazali kot odlični gostitelji in tudi navijači. Na letnem kopališču se jih je zbralo približno 1200, ob Ajdovcih so za svoje tekmovalce navijali tudi njihovi sosedje iz Mestne občine Nova Gorica. Za obe mesti je ob sosedskem derbiju to nenazadnje, kot se je strinjal tudi predsednik Športne zveze Nova Gorica Miran Müllner tudi izjemna priložnost za promocijo.

Ajdovščina je igre gostila že tretje leto zapored, njena ekipa se je lani po dvoboju s Kranjem prebila v finale, nato pa tekmovanje zaključila na 5. mestu. Letošnja sezona je že deveta po vrsti, na 35 lokacijah v 16 državah sodeluje približno 150 ekip.

Čeprav so številni vrhunski športniki v tem času sredi tekmovanj in intenzivnih priprav, so tako Ajdovci kot Novogoričani uspeli sestaviti močni zasedbi. Ajdovsko ekipo so sestavljali balinar Anže Petrič, gorska tekačica Lucija Krkoč, kapetanka ajdovskega ŽRK Mlinotest Maja Svetlik, triatlonec Tine Lavrenčič, nekdanji rokometaš, trener in strokovnjak na področju fizične priprave Marko Lipovž in nekdanji veslač Primož Sulič, ki je bil tudi kapetan ekipe.

Raznovrstna je bila tudi zasedba ekipe Nove Gorice pod vodstvom dolgoletnega atleta Miloslava Simšiča, ki uspehe žanje tudi v veteranskih vrstah. Ob njem so se za dragocene točke borili še odbojkarici Teja Kolbl in Mirta Velikonja Grbac, nekdanja plavalka Lucija Miklavec, vaterpolist Andrea Bruni, kajakaš Patrik Čermelj in nogometaš Vili Komel.

Tekmovalce je čakalo osem zanimivih in privlačnih preizkušenj, v katerih so morali združiti fizično moč, spretnost in ekipni duh, za dragocene točke pa je bilo treba imeti tudi kanček sreče. Te je na koncu za las zmanjkalo srčni ekipi Nove Gorice, ki se je v prvem preizkusu na Igrah mest odlično znašla in bila enakovreden tekmec že izkušenim Ajdovcem. Vodja ekipe Miloslav Simšič je bil po obračunu ob rezultatu devet prosi osem za Ajdovce še sam presenečen nad potekom in je povedal: “Na koncu je odločil kanček sreče, a smo zadovoljni.”

Še večji nasmeh se je risal na obrazih utrujene a zadovoljne domače ekipe, ki pa se bo že jutri pomerila v slovenskem finalu ter se borila za privlačne nagrade in nastop na mednarodnem finalu. Čeprav za počitek in dodatne priprave ni veliko časa, je kapetan Sulič optimističen. “Treba se bo zbrati in dati vse od sebe. V športu v dveh dneh ne moreš nič narediti.”


Najbolj brano